Élőhely-rekonstrukciós nap 2010. április 24.

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Az egykori hizlalda terület kaszálását kezdtük meg, a mai GPS mérés alapján mintegy 0,8 hektáros terület volt érintve anno, ennek nagy része javuló képet mutat, a környező gyepek lassan visszatérnek, azonban a degradációs fajok, mint a vadsóska, és a fekete ürüm jelen vannak, és ha nem vágjuk, magról is terjednek. A trágyával feltöltött területen igen intenzív a gyomosodás, itt előbb utóbb gépi beavatkozás szükséges, a vastag trágya alap letolásával és elszállításával.

Ma három gépi kaszával dolgoztunk, – Zöld Jövő, Fitoland és Tímár Géza is csatlakozott, a helyi őr – botanikusunk Attila mellett itt volt Mária és Laci Budatétényból, János az Óhegyről, Attila a Fitolandból, és jómagam. Később csatlakozott a Promontor TV stábja. A vadsóska 30-80 cm magas már, de még nem magzik, így a terület nagy részén levágtuk. A trágyás területen a magmaradtat gyomirtóval kezeljük majd a közeli hetekben. Az ősszel injektált bálványfacsoport még bizonytalan képet mutat, néhány kihajtani tűnik.

Május második felében folytatjuk kaszálással, majd cserje ritkítással.

A víztorony bekerített területén a jövő héten kerül sor a botanikai állapot felvételre, a megépítése után itt csak tereprendezés volt, és esetenként kaszálnak.

2010. április 26. hétfő

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés