Zöld Jövő Hírlevél 2016 március

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Rövid összefoglaló az elmúlt időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 Februári összejövetelünkön a vízminőség védelemről beszéltünk, vendégünk volt Kovács Péter főosztályvezető, BM Vízgyűjtő gazdálkodási és vízvédelmi Főosztály, előirányzott témáink voltak, vízvédelem, széles és lokálisabb értelemben, a Kárpát-medence adottságai, felszíni és felszín alatti vizek, mennyiség, minőség, veszélyek, kitermelés, a megújuló jelleg, szabályozások, EU irányelvek és hazai megjelenésük, vízgyűjtő gazdálkodás. A helyi érdeklődők mellett megjelent Kemény Attila, korábbi többszörös környezetügyi államtitkár, a vízügy jó ismerője, művelője, és Záray Gyula professzor, az ELTE Környezettudományi Kutatóközpontja igazgatója, is. Összefoglalónkat itt láthatják: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/a-vizminoseg-vedelemrol/
 A Tétényi fennsíkon az élőhely kezelési projektet, mely fővárosi környezetvédelmi alap támogatással valósul meg, ezekben a napokban indítottuk el. Február 20.-án szombaton a hagyományos madártani és élőhely kezelési akciónapot tartjuk meg a Magyar Madártani Egyesülettel karöltve. A munkaterület a tanösvény első szakaszán, a 2. számozott tábla utáni területen lesz, ahol két éve már dolgoztunk. Itt az előzetesen kivágott cserjéket szedjük össze, hordjuk ki, továbbiakat vágunk, és a korábbi cserje vágások sarjait kaszáljuk le. Itt lesz egy bázis, és madár gyűrűzés bemutató pont is a nap folyamán. Természetvédelmi engedéllyel rendelkezünk a Fővárostól. Önkénteseket várunk az akciónapon, reggel 9-kor a tanösvény elejénél találkozunk, a Rókales utcában a Szoborpark utáni nagy táblánál. Szerszámok, védőkesztyűk lesznek, megfelelő terepruhában, cipőben jöjjenek, meleg ital és ennivaló is lesz a nap folyamán. A déli órákban tart az MME madárgyűrűzési bemutatót. A fő feladat a levágott cserjék hordása, ill. utó aprítása lesz.
 Márciusi összejövetelünket március 2-án szerdán este 6-tól tartjuk a Cziffra Házban – Nagytétényi út 274.- 276. -. Aktuális témák, további programok, beszámoló a minapi a Messzelátó Egyesületnél folyt civil konzultációról, a civil szervezetek működése, tagság és önkéntesség tekintetében.
 Kérjük tagjainkat, hogy tagdíjaikat utalják át, vagy kérjenek csekket ehhez, ill. támogatóinkat esetleges hozzájárulásuk eljuttatására, amivel működésünket segítik, hiszen pl. a fővárosi projekt esetében is az önrészt saját forrásból kell biztosítsuk.
Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2016. február 18. csütörtök

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés