- Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület - http://www.zoldjovo.hu -

Zöld Jövő Hírlevél 2016 április

Posted By wmester On 2016. április 1. péntek @ 07:03 In Hírlevél,Tétényi fennsík | Comments Disabled

Kedves Barátunk,

Rövid összefoglaló az elmúlt időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 A Tétényi fennsíkon az élőhely kezelési projekt keretében sikerrel, nagy érdeklődéssel tartottuk meg a hagyományos madártani és élőhely kezelési akciónapot, a Magyar Madártani Egyesülettel együttműködve. Ennek képes összefoglalója látható honlapunkon: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/madartani-es-elohely-kezelesi-akcionap-a-tetenyi-fennsikon-2016-februar-20/
 A nagytétényi levegő szennyezettségi mérő állomás ügyében, levélben fordultunk Fazekas Sándor miniszter úrhoz: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/level-fazekas-sandor-miniszter-ur-reszere-a-nagytetenyi-levegoszennyezettsegi-meroallomas-ugyeben/ bízunk benne, hogy sikerül előrelépni az ügyben.
 Március 17.-18.-án a Kolonics Általános Iskola két osztályát kalauzoltuk, az ismerd meg lakóhelyedet programjuk keretében, a Tétényi fennsíkon, majd a Hunyadi szigeten.
 A fennsík projektet folytatjuk, legközelebb tanösvény bejárást, sétát tartunk Gergely Attila botanikusunkkal, találkozó április 9-én szombaton 9 órakor a Szoborpark után lévő indító nagytáblánál. Megnézzük a vegetáció aktuális állapotát, a már viruló növényeket, és felmegyünk a felső területre, az értékes növény ritkaságok nyomában, így akár a henye boroszlán virágzását is láthatjuk már.
 Áprilisi összejövetelünket egy héttel később, április 13-án szerdán este 6-tól tartjuk a Cziffra Házban – Nagytétényi út 274.- 276. -. Az idei Kerületi Környezetvédelmi Díjasokat köszöntjük, és beszélgetünk velük a környezeti nevelés, tudatformálás kérdéseiről – várhatóan itt lesz Nógrádiné Tokai Marietta, a Gádor Iskola tanára, és a Németh Viola, Klóser József házaspár. További aktuális témák, programok megbeszélése, beszámolók.
 Április 22-én, a Föld Napján tervezzük átadni az idei Henye Boroszlán Díjat. Délután ½ 3 kor találkozunk a HEROSZ Budapesti Állatotthonában, Nyél utca, itt adjuk át a rég megérdemelt díjat az Állatotthon képviselőinek.
 Április 23-án szombaton a lósóka kaszálásával, ill. a fenyőmagoncok begyűjtésével folytatjuk, találkozó reggel 9-kor a Fitoland műhely zónájánál, Rókales u. Várjuk az önkéntes segítőket. Ugyancsak tervezzük a tavaszi madártani séták folytatását Palla Balázs madarásszal.
 Kérjük tagjainkat, hogy tagdíjaikat utalják át, vagy kérjenek csekket ehhez, ill. támogatóinkat esetleges hozzájárulásuk eljuttatására, amivel működésünket segítik, hiszen pl. a fővárosi projekt esetében is az önrészt saját forrásból kell biztosítsuk.
Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter


Article printed from Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület: http://www.zoldjovo.hu

URL to article: http://www.zoldjovo.hu/hirlevel/zold-jovo-hirlevel-2016-aprilis/

© 2002–2010. Zöld Jövõ Környezetvédelmi Egyesület