Zöld Jövő hírlevél 2021. október

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

 Folytatódik a Fővárosnál a LIFE projekt előkészítése, melynek a Tétényi-fennsík is része lesz, így az őshonos növényzet előtérbe helyezése, védelme, a legeltetés visszaállítása. A projektben egyesületünk is részt vesz, elsősorban szakértőink révén.

A kerületi részvételi költségvetés keretében sikeres takarítási akció zajlott a Csúcs utcai térségben, ezt folytatják, mivel igen nagy a lerakott hulladék mennyisége, a következő akciónap november 6-án szombaton lesz, találkozó reggel 8-kor a Bartók Béla út 218. előtt, a vastelepnél, eszközök, védőkesztyű lesz a résztvevőknek.

Megtartottuk hagyományos őszi sétánkat Sisak tanár úrral a Háros szigeten, benéztünk a Natura 2000-es területre is, ahol még folyik a DINPI LIFE élőhely kezelési projektje, majd körbejártunk a Hunyadi szigeten. Itt voltak a Fák a Rómain képviselői is, viszonozva pár év előtti Római parti látogatásunkat.

Részt vettünk a Gádor utcai iskola hagyományos környezetvédelmi versenyén, ahol, Darvas Kata képviselte az egyesületet, és a díjazásokhoz is hozzájárultunk könyveinkkel és cincér újságokkal.

A Kerületi Klímavédelmi stratégia anyagát véleményeztük, következő ülésünkön ezt is napirendre vesszük. Ide kapcsolódik, hogy az őszi fűtési szezon beindultával elkezdődött a szilárd tüzelőanyagokkal való fűtés és a légszennyezés növekedése. A Herman Ottó Intézettől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ebben a szezonban nem vesznek részt a fűts okosan kampányban, így a szaktárca környezetvédelmi államtitkárságához fordultunk, bár a kampány honlapjából úgy tűnik, hogy kiadványok nincsenek, így ránk vár a papír alapú tájékoztató anyagok elkészítése: http://www.futsokosankampany.hu/

Következő összejövetelünket november 3-án szerda este 6-kor tartjuk a Cziffra Házban, áttekintjük az aktualitásokat, terveket, javaslataikat várjuk. Beszélünk az említett klímastratégiáról és a légszennyezéssel kapcsolatos teendőkről, lehetőségekről. Meghívtuk a helyi Környezetvédelmi bizottság néhány tagját is a témához.

üdvözlettel,

Mészáros Péter

2021. október 26. kedd

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés