- Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület - http://www.zoldjovo.hu -

Zöld Jövő Hírlevél 2021. március

Posted By wmester On 2021. március 31. szerda @ 18:09 In Aktuális,Hírlevél | Comments Disabled

Kedves Barátunk,

Továbbra is tervezzük a tavaszi, május végi felsőtagozatos környezeti terepverseny megrendezését, Kamaraerdő – Tétényi-fennsík kombinációval. A Kamaraerdőről szóló linket már eljuttattuk az iskoláknak, és segítőinknek hála, – Ricsovics Laci és Palla Balázs – beszereztük a Kamaraerdei tanösvény füzet néhány példányát Újbudáról, melyet már ugyancsak megkaptak az iskolák.
A korlátozások enyhülésével a fennsík sétákat is elkezdjük majd.
Elkészítettük a tavaszi Budatétényi Hírlevelet, a Budatétényi Polgári Körrel együttműködve, a NEA civil támogatás keretében. Ezt még az év folyamán később is kiadjuk. Jelenleg web-es változata látható: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/budatetenyi-hirlevel-2021-tavasz/ de készül szerkesztett pdf-es verzió is, nyomtatva nem terjesztjük már.
A pandémiás időszakban az online események dominálnak, melyek elég gyakoriak a zöld esernyő szervezetek körében, legutóbb pl. az energia politikáról, zöld energiáról volt egy érdekes online kerekasztal, mely itt látható: https://www.youtube.com/watch?v=yE8eYdzAFFA
Más területeken, mint a Hosszúréti patak vízgyűjtő szemléletű kezelése, a fővárosban folyik előkészítő munka, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa keretében, melynek anyagát megkaptuk véleményezésre.
Helyben a részvételi költségvetés ügyében egy kezdeményezés van, amit mindenképpen támogatni javasolunk, a fennsík Csúcs utcai térsége védelmét, megtisztítását célzó projektet, erre itt szavazhatnak: https://kozossegrekapcsolva22.hu/bekuldott-palyazatok/ Tétényi-fennsík terület rehabilitáció cím alatt.
Javasoljuk az online összejöveteli forma folytatását, április 7-én szerda este 6-kor a google meet-en találkozunk:

https://meet.google.com/gvz-bctu-xhs

erre a linkre csatlakozva, mikrofon, esetleg kamera bekapcsolásával tudnak a megbeszéléshez kapcsolódni. Az aktuális témákat beszéljük meg, várjuk javaslataikat további témákra, aktivitásokra.
Már számosan átutalták tagdíjaikat, netán támogatásaikat, kérjük, hogy tagjaink utalják át éves tagdíjukat. Ugyancsak kérjük, az 1%-os felajánlásokat az adóbevallások kapcsán.
Üdvözlettel,

Mészáros Péter

Ezúton is köszönjük azon kerületi polgárok támogatását, akik az elmúlt évben személyi jövedelemadójuk 1%-ával egyesületünket támogatták. Ebben az időszakban a Tétényi fennsíkon végzett élőhelyrekonstrukciós munkákkal, a tanösvény bemutatásával, kerekasztalok, bejárások, környezeti nevelési akciók szervezésével, járultunk hozzá a kerület és a régió környezetvédelméhez. Kérjük, ebben az évben is támogassa egyesületünket, és ezen keresztül a kerületi környezet ügyét személyi jövedelemadójának 1 %-ával.

Adószámunk: 19657552-1-43

Támogatását előre is köszönjük

Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület

Összejöveteleinket a Cziffra György Művelődési Központban tartjuk minden hónap első szerdáján este 6 órától, a pandémia alatt online üléseket tartunk, melyekre bejelentkezhetnek.
www.zoldjovo.hu, zoldjovo@zoldjovo.hu


Article printed from Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület: http://www.zoldjovo.hu

URL to article: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/zold-jovo-hirlevel-2021-marcius/

© 2002–2010. Zöld Jövõ Környezetvédelmi Egyesület