Zöld Jövő hírlevél 2021. január

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Januári online ülésünkön áttekintettük a 2020-as munkáról készült összefoglalót, melynek képes és szöveges változatát majd feltesszük a honlapra. Szó esett a téli aktualitásokról, mint a fűtési légszennyezés, a hulladékkal és más anyagokkal való tüzelés hatásai. Ennek kapcsán eljártunk a Herman Ottó Intézetnél és egy doboznyi tájékoztató anyagot hoztunk el, amit a nagytétényi képviselőnek Kovács Istvánnak juttattunk el, aki teríti az érintettek körében. Ez nyilván csak apró elem, de mindent meg kell ragadni a légszennyezés csökkentésére.
A Tétényi-fennsík ügyében abban maradtunk, hogy a fővárosi környezetvédelmi alap pályázat elmaradása ellenére folytatjuk a munkát. Bejárást tartottunk a felső területen és megállapítottuk az élőhely kezelési munka helyszínét. Ez a Kamaraerdei út feletti zónában a fenyőerdő mögötti rét lesz, ahol erősen nyomulnak a fiatal fenyők, ugyanakkor a gyepben igen értékes védett növények vannak, még henye boroszlán is előfordul. A munkát ezekben a napokban elkezdi a Főkert csapata, akik a fővárosi természetvédelmi kezeléseket végzik. A levágott anyagot majd önkéntesekkel hordjuk át a daráló géphez, ami a tavalyi helyszínen lesz a burkolt út mentén a méhészet közelében.
Hagyományos értelemben vett akciónapot nem tarthatunk a korlátozások miatt, de az MME és a Zöld Jövő önkéntesei majd kapnak meghívást az anyag begyűjtésére.
Tervezzük, ill. szóba került a fennsík bejárati pontjain lévő három nagyméretű tájékoztató tábla megújítását, elsősorban tartalmi szempontból.
Javasoljuk az online összejöveteli forma folytatását, február 3-án szerda este 6-kor a google meet-en találkozunk:

https://meet.google.com/noo-itvh-vyu

erre a linkre csatlakozva, mikrofon, esetleg kamera bekapcsolásával tudnak a megbeszéléshez kapcsolódni. Az aktuális témákat beszéljük meg, várjuk javaslataikat további témákra, aktivitásokra.
Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2021. január 29. péntek

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés