Zöld Jövő Hírlevél 2021. február

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

A Tétényi-fennsík élőhely kezelését folytattuk az elmúlt hetekben. Fővárosi pályázat ez évben nem született, de a Főkert mint kezelő, továbbá a Fitoland is partner volt a folytatásban. A januárban kijelölt területen a Kamaraerdei út és a Mechanikai Művek között, ami kiváló minőségű gyeprét értékes növényekkel, a terjedő fenyőket levágta a Főkert csapata a korábbi hetekben. Az akciónapot ezúttal meghívásos alapon tartottuk február 20-án, az MME és a Zöld Jövő hívta meg azokat, akik zömmel részt vettek a korábbi években. Így is bő negyvenen jöttünk össze, mintegy tízen a Zöld jövőből. A nagy mennyiségű fenyő anyagot hordtuk egész nap az erdő nyiladékán át a tavaly kezelt rétre, ahova már be tudott jönni a Fitoland teherautója és darálója. Az anyag egy részét sikerült ledarálni, amíg meg nem telt a teherautó, majd a jövő hetekben folytatják. A távolság tartás miatt idén nem volt madártani bemutató és gyűrűzés, és kantin sem működött. Ugyanakkor tervezzük, hogy a területet a tavasz beköszöntével megnézzük, és további bejárásokat, sétákat tartunk.
Az összejövetelen megemlékeztünk az előző nap eltávozott Merkl Ottó biológusról, rovartani szakértőről, aki a fennsík nagy ismerője, kutatója volt, és a Lepkék és Boroszlánok könyvünk egyik szerzője, lektora és névadója is egyben. Ugyancsak sokat kutatott, és publikált a nagytétényi Duna part és szigeteink élővilága területén. Súlyos veszteség a halála, és tervezzük, hogy amint össze lehet jönni, megemlékezünk róla egy alkalommal.
További hír, hogy nyertünk a NEA idei civil működési pályázatán 300 ezer Ft-ot.
Aktuális az idei díjakra történő javaslat tétel, Kerületi Környezetvédelmi Díj, és egyesületünk díja a Henye Boroszlán. Ha van javaslatuk, majd tegyék meg.
Javasoljuk az online összejöveteli forma folytatását, március 3-án szerda este 6-kor a google meet-en találkozunk:

https://meet.google.com/mgk-fack-spx

erre a linkre csatlakozva, mikrofon, esetleg kamera bekapcsolásával tudnak a megbeszéléshez kapcsolódni. Az aktuális témákat beszéljük meg, várjuk javaslataikat további témákra, aktivitásokra.
Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2021. február 25. csütörtök

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés