Zöld Jövő hírlevél 2020. szeptember

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Szeptemberi ülésünkön bemutattuk a június elején megjelent kiadványunkat, – a Lepkék és Boroszlánok, a Tétényi–fennsík védelmének húsz éve címmel –. Itt voltak a szerzők, akik kis prezentációkkal, hozzászólásokkal egészítették ki a bemutatót.
Éves közgyűlésünkön elfogadtuk a 2019. évi számviteli beszámoló, és a közhasznúsági mellékletet. A tisztújítás keretében megerősítettük az eddig működő elnökséget.
A Tétényi-fennsík volt a témája az idei Szent Mihály napok művészeti pályázatának, melynek díjkiosztására a Radóczy galéria kertjében került sor. Itt tíz díjazott kapta meg egyebek mellett a fennsík könyvünket. A pályaművekről a helyi kábeltévében látható összefoglaló.
Rózsavölgy egyik utolsó természetközeli területén a Pék utcai homokbányában tartottunk szemlét, tapasztalatainkat, javaslatainkat összefoglaltuk és eljuttattuk az illetékeseknek, elsősorban a helyi önkormányzatnál, melyet itt is csatolunk.
Régen tervezett sétánkat a Soroksári botanikus kertben október 3-án szombaton tartjuk, várjuk az érdeklődőket, ennek meghívóját is csatoljuk.
Októberi ülésünkön az idei Kerületi Környezetvédelmi díjas Felföldiné Pálmai Gyöngyi tanárnő lesz a meghívott vendégünk a Baross iskolából, akivel a környezeti nevelés aktuális kérdéseiről, munkájáról beszélgetünk. Október 7. szerda 6 óra, Cziffra Ház, Nagytétényi út 276.
Ezúttal igyekszünk az ülést az előtérből nyíló szabadtéri zónában megtartani, de kérjük, hogy az aktuális helyzet miatt hordjunk szájmaszkot, és tartsuk a távolságot egymástól.
Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2020. szeptember 28. hétfő

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés