Zöld Jövő hírlevél 2020. november

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Novemberi ülésünkön a Kerületi Klímavédelmi Cselekvési Terv, ill. az annak megvalósításában való civil részvétel lehetőségeiről beszéltünk Bodrog Zoltánnal a Környezetvédelmi bizottság tagjával. Az a javaslat fogalmazódott meg, hogy a kerületi táj főépítész mellett működhetne e témában egy civil szervezeti képviselőkből álló testület, ami alkalmanként megvitathatná az aktuális helyzetet, javaslatokat tenne, ill. hozna a maga hátteréből. A kerületi programot készítő cég szakértője felkeresi a témában érintett kerületi civil szervezeteket, szakértőket, így bennünket is.
Áttekintettük a Duna parti kerékpárút nagytétényi szakaszának helyzetét, nyomvonal lehetőségeit, Kerekes Gáborral, a Városfejlesztési és a Környezetvédelmi bizottság tagjával. Itt a Campona utcától lefelé az 6-os út mentén, a töltés bővítésével, vagy lent az ártérben vezethetne a nyomvonal. Ez még függ annak üzemeltetésétől, és az ott illetékes kezelőktől.
A Tétényi-fennsíkhoz is kapcsolódó fővárosi LIFE pályázat, mely elsősorban a biodiverzitás megőrzését, fejlesztését célozná, nem kapott támogatást az első körben, de majd további próbálkozások várhatóak.
A fennsíkon a tél folyamán tervezzük az élőhely kezelés folytatását, egyelőre pályázaton kívül, a Fitoland-al és az MME-vel, ill. februárban az akciónapot is tervezzük megtartani.
Az aktuális helyzet miatt a személyes találkozók egyelőre nem lehetségesek, így javasoljuk, hogy december 2-án szerda este 6-kor a google meet-en találkozzunk:
https://meet.google.com/kec-zatv-zti erre a linkre csatlakozva, mikrofon, esetleg kamera bekapcsolásával tudnak a megbeszéléshez kapcsolódni. Az aktuális kérdéseket beszéljük meg.
Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2020. november 27. péntek

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés