Zöld Jövő hírlevél 2020. augusztus

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Bp. 2020. augusztus 24.
Kedves Barátunk,

Folytatjuk munkánkat az aktuális körülmények között. Beszámoló az elmúlt időszakról:
Sikerrel terjesztettük, elsősorban célzottan, a június elején megjelent kiadványunkat, – a Lepkék és Boroszlánok, a Tétényi–fennsík védelmének húsz éve címmel –. Köszönjük az önrészhez beérkezett hozzájárulásokat, támogatásokat, ezekkel nagyrészben már sikerült az önrészt lefedni.
Kiadványunk bemutatóját is megtartjuk, őszi első ülésünkön, szeptember 2-án szerda este 6-kor a Cziffra Házban, Nagytétényi út 276.
Várhatóan itt lesznek a szerzők, vagy jó részük, Korda Márton természetvédelmi és erdőmérnök, Soproni Egyetem, aki a szerkesztő is volt, Gergely Attila biológus, Szent István Egyetem, Kecskés Ferenc biológus Budai Középiskola, Bajor Zoltán természetvédelmi mérnök, a Magyar Madártani Egyesület elnöke, és Merkl Ottó biológus, Természettudományi Múzeum, aki a lektorok egyike is volt. Beszélünk a fennsíkról, a könyvről, a húsz évről, és a jövőről.
A korábban említett fővárosi LIFE pályázat időközben benyújtásra került, legalábbis annak első fokozata, reméljük ez is hozzájárul majd a fennsíkon folyó munkák hatékonyságához.
Az idén jelen állás szerinti a főváros pénzügyi helyzete miatt nem kerül kiírásra a fővárosi környezetvédelmi alap pályázata, de a munkákat tervezzük folytatni, ősszel sarj kaszálás, bálványfa injektálás, télen akciónap, és más eseményekkel.
Szeptember 2-án szerdán tartjuk éves közgyűlésünket, 19 órától a Cziffra Házban, Nagytétényi út 276., határozatképtelenség esetén ugyanazon napirendi pontokkal ismételt közgyűlést tartunk szeptember 9-én 18 órai kezdettel, amely a megjelentek számától függetlenül határozatképes. Kérjük tagjaink, támogatóink részvételét, javaslatait, aktivitását az eredményesség érdekében. Napirendi javaslat:
 Elnökségi beszámoló
 A 2019. évi számviteli beszámoló elfogadása
 Közhasznúsági melléklet elfogadása a 2019. évről
 2020. évi költségvetés tervezetének elfogadása
 Tisztújítás
 Egyéb aktuális témák áttekintése. Várjuk ezekkel kapcsolatos javaslataikat, kezdeményezéseiket.

Mindkét esemény zárt térben lesz a Cziffra Házban, így kérjük, hogy az aktuális helyzet miatt hordjunk szájmaszkot, és tartsuk a távolságot egymástól, sajnos ez egy ilyen időszak.
Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2020. augusztus 24. hétfő

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés