Zöld Jövő hírlevél 2020 május

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Második karantén hírlevél

Végső szakaszában van a Tétényi fennsík védettsége húsz évét, annak eredményeit összefoglaló kiadvány szerkesztése. Lepkék és boroszlánok, a Tétényi–fennsík védelmének húsz éve, lesz a címe. Május folyamán igyekszünk megjelentetni, bár a jelen helyzetben a fizikai hozzájutás korlátos lesz, de majd dolgozunk azon, hogy eljusson az érintettekhez, érdekeltekhez. Az önrészhez továbbra is kérjük hozzájárulásaikat, támogatásukat, kisebb vagy nagyobb adományokkal.
A fennsík projekt is folytatódott az elmúlt hetekben. A felső területen a Mechanikai Művek felé eső zónában a gyepre behatoló fenyőket vettük vissza, és a darálás is zajlik még. A volt hizlaldai terület lósóska kaszálása következik a következő hetekben. Virtuális sétát is tartottunk Gergely Attilával, annak anyagát láthatják honlapunkon:

http://www.zoldjovo.hu/aktualis/karanten-seta-a-tetenyi-fennsikon/

A Föld napján, április 22-én a helyzetnek megfelelően online módon, konferencia beszélgetés keretében átadtuk a Henye Boroszlán díjat Korda Márton természetvédelmi mérnöknek, aki az elmúlt időszakban sokat tett a Tétényi-fennsík ügyéért: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/henye-boroszlan-dij-2020/
Jól halad Bogó Ági és a Nagytétényi Embervédő Egyesület koordinálása mellett, a nagytétényi rehabilitáció 30 éve dokumentálása, a visszaemlékezések leírása, a korabeli, és későbbi dokumentumok összegyűjtése, digitalizálása, az írásos anyagok mellett képek, videók is. Ez egy kártya pendrive formában jelenik majd meg, de nyomtatott verzió is készül. Ennek kapcsán ugyancsak készül a Zöld Jövő 30 évét áttekintő visszaemlékezés, kronológia, dokumentum gyűjtemény összeállítása. Ezek digitális, honlapon való elérhetőségén is dolgozunk majd.
Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2020. április 30. csütörtök

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés