Zöld Jövő Hírlevél 2019 május

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Tétényi fennsík sétát tartottunk Kecskés Ferenc botanikussal még április elején, áttekintve az aktuális vegetációt, és a tanösvény alsó szakaszán kezeltük a fenyő magoncokat.

Élőhely kezelési akciónapot tartottunk a volt fennsíki hizlaldai területen, ahol a lósóskát és más invazív fajokat kaszáltunk, sokat javult a terület állapota, a belső övezetben is megjelentek az értékesebb fajok, így az árvalányhaj.

Átadtuk az idei Henye Boroszlán díjat, amit ezúttal Bajor Zoltán, az MME elnöke kapott, évtizedes aktív munkájáért, közreműködéséért, a Tétényi fennsíki programokban, akciónapok, egyéb események, de már jelen volt más minőségében a nagytétényi rehabilitáció, a talajcsere időszakában is.

További programok:
Május 23-án du. 2-től tartjuk a hagyományos iskolai felsőtagozatos terepversenyt a Hárosi öböl mentén, ehhez kérjük a segítők csatlakozását, az állomásokon, a Duna parton, majd a célban a Lovasklubban, kiértékelés, díjkiosztás. A kiírást csatoljuk.

Fennsík sétát, bejárást tartunk június 1-én, szombaton Kecskés Ferenc biológus vezetésével, találkozó 9-kor a tanösvény indító táblájánál, Rókales u. a szoborpark után, aktuális értékek a vegetációban. A programhoz csatlakozik az MME is – Magyar Madártani Egyesület.

Következő ülésünket május 8-án tartjuk este 6-tól a Cziffra Központban – Nagytétényi út 276. – aktuális témák, dokumentumok áttekintése.
Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.
Üdvözlettel,
Mészáros Péter

2019. május 2. csütörtök

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés