- Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület - http://www.zoldjovo.hu -

Zöld Jövő Hírlevél 2019 augusztus

Posted By wmester On 2019. augusztus 26. hétfő @ 08:02 In Aktuális,Hírlevél | Comments Disabled

Kedves Barátunk,

Áttekintés a nyár eleje óta történetekről és további terveink, programjaink:

Sikeresen, nagy részvétellel tartottuk meg a hagyományos iskolai felsőtagozatos terepversenyt a Hárosi öböl mentén. Ennek képes beszámolója látható honlapunkon.

A 2018-19-es Tétényi fennsík projektet sétával zártuk, Kecskés Ferenc botanikussal. Elkészítettük a projekt beszámolóját, és benyújtottuk a Fővárosnak, ez is látható már honlapunkon.

Dolgozunk a 2019-20-as Tétényi fennsík projekten is, amit, már a pályázatot szeptember közepén kell beadni. Tervezzük az élőhely kezelés folytatását, a szezonban a felső terület, a Kamaraerdei út és a Mechanikai Művek közötti sáv legértékesebb területei munkába vételét is tervezzük.

Ebben a projektben tervezzük egy 20 éve védett a Tétényi fennsík jubileumi kiadvány elkészítését, ami a húsz éve előttire – amit akkor a Budatétényi Polgári kör adott ki – és az elmúlt húsz évben történtekre, a fennsík állapota változására világít majd rá, korábbi és mai szerzőinkkel, szakértőinkkel.

Közgyűlésünkön elfogadtuk a 2018-as beszámoló anyagokat és a 2019-es munkaprogramot, ezek is láthatóak honlapunkon.

Előterjesztésünkre – melyben partner volt a Nagytétényi Embervédő egyesület is – a földművelési miniszter a környezetvédelmi világnap alkalmából Környezetünkért emlékplakett kitüntetésben részesítette Végvári Ágnest az önkormányzat nyugállományba vonuló környezeti referensét, aki egyben a Zöld Jövő, mint környezeti nevelési oktató központ alapítója is volt a korabeli művelődési központban. Később, a kerület napján Kerületi Környezetvédelmi Díjat – Gráf Antal díj – is kapott Végvári Ágnes. Ide kapcsolódó örömteli esemény volt még, hogy a kerület napján Bálint Béla díjat, Kerületi Egészségügyi díjat kapott Kékesi Olga doktornő, egyesületünk egyik alapítója, aki a helyi legsúlyosabb környezeti és környezet egészségügyi problémák korabeli első figyelem felhívója, napirendre tűzője, és egyben kezelője is volt.

Következő ülésünket szeptember 4-én tartjuk este 6-tól a Cziffra Központban – Nagytétényi út 276. Ezúttal korunk egyik legsúlyosabb ökológiai problémájáról beszélünk meghívott előadónkkal, Vásárhelyi Tamás biológussal, a Természettudományi Múzeum korábbi főigazgató helyettesével, ny. főmúzeológusával, a beporzók, a rovarok, méhek pusztulásáról, a tendenciákról, a helyzetről, a háttérről, a cselekvési lehetőségekről. Igyekszünk az előadás mellett interaktívvá is tenni az estet, várjuk kérdéseiket, hozzájárulásukat és megjelenésüket.

Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.
Üdvözlettel,
Mészáros Péter


Article printed from Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület: http://www.zoldjovo.hu

URL to article: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/zold-jovo-hirlevel-2019-augusztus/

© 2002–2010. Zöld Jövõ Környezetvédelmi Egyesület