Zöld Jövő Hírlevél 2019 augusztus

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Áttekintés a nyár eleje óta történetekről és további terveink, programjaink:

Sikeresen, nagy részvétellel tartottuk meg a hagyományos iskolai felsőtagozatos terepversenyt a Hárosi öböl mentén. Ennek képes beszámolója látható honlapunkon.

A 2018-19-es Tétényi fennsík projektet sétával zártuk, Kecskés Ferenc botanikussal. Elkészítettük a projekt beszámolóját, és benyújtottuk a Fővárosnak, ez is látható már honlapunkon.

Dolgozunk a 2019-20-as Tétényi fennsík projekten is, amit, már a pályázatot szeptember közepén kell beadni. Tervezzük az élőhely kezelés folytatását, a szezonban a felső terület, a Kamaraerdei út és a Mechanikai Művek közötti sáv legértékesebb területei munkába vételét is tervezzük.

Ebben a projektben tervezzük egy 20 éve védett a Tétényi fennsík jubileumi kiadvány elkészítését, ami a húsz éve előttire – amit akkor a Budatétényi Polgári kör adott ki – és az elmúlt húsz évben történtekre, a fennsík állapota változására világít majd rá, korábbi és mai szerzőinkkel, szakértőinkkel.

Közgyűlésünkön elfogadtuk a 2018-as beszámoló anyagokat és a 2019-es munkaprogramot, ezek is láthatóak honlapunkon.

Előterjesztésünkre – melyben partner volt a Nagytétényi Embervédő egyesület is – a földművelési miniszter a környezetvédelmi világnap alkalmából Környezetünkért emlékplakett kitüntetésben részesítette Végvári Ágnest az önkormányzat nyugállományba vonuló környezeti referensét, aki egyben a Zöld Jövő, mint környezeti nevelési oktató központ alapítója is volt a korabeli művelődési központban. Később, a kerület napján Kerületi Környezetvédelmi Díjat – Gráf Antal díj – is kapott Végvári Ágnes. Ide kapcsolódó örömteli esemény volt még, hogy a kerület napján Bálint Béla díjat, Kerületi Egészségügyi díjat kapott Kékesi Olga doktornő, egyesületünk egyik alapítója, aki a helyi legsúlyosabb környezeti és környezet egészségügyi problémák korabeli első figyelem felhívója, napirendre tűzője, és egyben kezelője is volt.

Következő ülésünket szeptember 4-én tartjuk este 6-tól a Cziffra Központban – Nagytétényi út 276. Ezúttal korunk egyik legsúlyosabb ökológiai problémájáról beszélünk meghívott előadónkkal, Vásárhelyi Tamás biológussal, a Természettudományi Múzeum korábbi főigazgató helyettesével, ny. főmúzeológusával, a beporzók, a rovarok, méhek pusztulásáról, a tendenciákról, a helyzetről, a háttérről, a cselekvési lehetőségekről. Igyekszünk az előadás mellett interaktívvá is tenni az estet, várjuk kérdéseiket, hozzájárulásukat és megjelenésüket.

Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.
Üdvözlettel,
Mészáros Péter

2019. augusztus 26. hétfő

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés