Zöld Jövő Hírlevél 2018. szeptember

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

A nagytétényi levegő szennyezettség mérések ügyében legutóbbi ülésünkön áttekintettük a mérések tapasztalatait, annak összefoglalóját csatoljuk. A tovább lépéshez hasznosak lesznek a nyáron ill. az ősszel az önkormányzat kezdeményezésére beindult mobil mérőállomási mérések, melyek kompatibilisek a helyhez kötött mérőállomásokkal, adatainak elkészülése. Ezek birtokában, együttesen lehet majd egy cselekvési programot alkotni, főleg a lakosság körében végzendő terepmunkák, ill. az érintett szervek, szakhatóságok, üzemeltetők körében teendő további lépések ügyében.
A Tétényi fennsík élőhely kezelési projekt ügyében, a következő napokban, hetekben beindulnak a korábban, ill. a fővárosi pályázatban jelzett munkák, a bálványfa injektálások, és vágások, a korábbi és az „új” területeken, így a Balatoni út – Dózsa Gy. út sarok térségében. Ezen túl, egy nagylétszámú önkéntes csoport is jelentkezett, a Főkert ill. az MME koordinálásával, a Telecom-tól, akiket ide is irányítanak majd, már a fennsíkra. A fogadhatóságuk ügyében elindultak az előkészítő munkák, hiszen komoly létszámról és logisztikáról lesz szó. A tervezett sarj vágásokat rövidesen elkezdjük a korábban kezelt területeken, a Főkert és a Fitoland részéről, ezek összehordása, további vágások, majd a darálás lesz az akciónap fő tartalma. Az akciónapot október 13-án szombaton ½ 9-től tervezzük. Itt elsősorban nem önkéntes munkát, hanem orientációt, helyszíni segítséget kérünk tagjainkról, támogatóinktól. Erről még a megelőző napokban adunk jelzést.
Következő ülésünket október 3-án szerda este 6-tól tartjuk a Cziffra Központban – Nagytétényi út 276. –este 6-tól. Itt lesz Gróf Judit óvónő, az idei környezetvédelmi díj nyertese, és Wiesner Péter a kerületi felsőtagozatos kollégium – biológia – környezet – ügyvivője. A környezeti nevelésről és a jövő tavaszi környezeti terepverseny előkészítéséről beszélünk majd. Áttekintjük az aktuális anyagokat, DINPI, MME stb. és a további terveket, javaslatokat.
Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.
Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2018. szeptember 25. kedd

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés