- Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület - http://www.zoldjovo.hu -

Zöld Jövő hírlevél 2018 március

Posted By wmester On 2018. március 29. csütörtök @ 08:35 In Aktuális,Hírlevél | Comments Disabled

Kedves Barátunk,

A levegő szennyezettség, ill. a nagytétényi mérések ügyében még február végén lebonyolítottuk az LMCS-vel a második mérési kört, az eredeti mérési terv szerinti igen hideg időben, az elsőhöz képest eltérő szél és klíma viszonyok között. A szennyezettség lényegesen nagyobb volt a múltkorinál, az alap, a háttér szint a Kunyhó utcában is 20 ezer szemcse felett volt, míg a belső zónában és az autópálya mellett 40 ezer körül, ami már igen magas. Konklúzió, feldolgozás majd később történik, még egy tavaszi mérés lesz a fűtési szezon után.
Ezúton is köszönjük az eddigi támogatóknak, a három mérési modult, mint jeleztük, a ProLogis, a Haggenmacher udvar és a Fitoland támogatja, a feldolgozó, összegző, bemutató anyagot pedig mi magunk, a tagok, támogatók. Erre eddig 17 főtől bő 100 ezer Ft jött be, kérjük a további támogatásokat.
Levegő szennyezettség mérés Nagytétényben – Közösségi finanszírozási felhívás
A téli, tavaszi időszakban levegő szennyezettségi méréseket tervezünk Nagytétényben a Levegő Munkacsoporttal együttműködésben. Ennek háttere, hogy itt hosszú évek óta nincs levegőminőségi mérőállomás, ugyanakkor a légszennyezés mind a közlekedés, mind a fűtési emissziók kapcsán jelentős ebben az időszakban. A mérési programot bővebben honlapunkon láthatják, www.zoldjovo.hu. Ennek finanszírozására támogatást kértünk helyi vállalkozásoktól, három modul esetében ez megvan, ill. lesz, a negyediket magunk, közösségi kis adományokból tervezzük fedezni. Kérjük, hogy amennyiben tudja támogatni a kezdeményezést, akár egy kisebb összeggel, azt juttassa el részünkre – utalás bankszámlánkra, megjelöléssel, pl. nagytétényi mérés, ill. készpénzben is átadhatja egy összejövetelünkön -.
Bankszámlánk: Magnetbank 16200106-11613510-00000000

A további aktuális témáinkhoz:
A nagytétényi Duna parton a Vasút utca, Campona utca térségében ismét beinduló sitt, inert anyag feltöltések ügyében a Levegő Munkacsoporttal bejelentést tettünk a Kormányhivatalnál lévő Környezetvédelmi Felügyelőségnél, Natura 2000-es terület súlyos károsítása miatt.
A Tétényi fennsíkon az akciónapon levágott nagymennyiségű cserje feldolgozása még várat magára, főleg a szárazabb időre, amikor be lehet menni a területre gépekkel. A tavasz beköszöntével sétákat tartunk a területen Gergely Attilával, majd további akciónapot, vagy napokat tervezünk, lósóska kaszálás, fenyőmagoncok ritkítása.
A kerületi felsőtagozatos környezeti terepversenyt az iskolai munkaközösséggel egyeztetve május 24-én tartjuk a délutáni órákban a Tétényi fennsíkon. Erre várjuk majd önkénteseink segítségét.
Áprilisi összejövetelünket 4-én, szerda este 6-tól tartjuk a Cziffra Házban – Nagytétényi út 276. Aktuális témák, a levegő szennyezettség mérés eddigi tapasztalatai, más aktualitások, anyagok, dokumentumok. Tagdíjaikat, támogatásaikat a fenti bankszámlára utalhatják, vagy személyesen adhatják át találkozásainkkor.
Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.
Üdvözlettel,
Mészáros Péter


Article printed from Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület: http://www.zoldjovo.hu

URL to article: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/zold-jovo-hirlevel-2018-marcius/

© 2002–2010. Zöld Jövõ Környezetvédelmi Egyesület