Zöld Jövő Hírlevél 2018 május

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

A nagytétényi levegő szennyezettség mérések ügyében lezajlott a harmadik mérési forduló, már a fűtési szezon végeztével. Ezt követi a kiértékelés, és a kommunikáció, ami várhatóan hosszabb folyamat lesz, kinyúlva az őszi, téli fűtési időszak kezdetére. Itt lakossági konzultációkat, helyi tájékoztatást tervezünk, az LMCS-vel és az önkormányzattal együttműködve.
A további aktualitások:
Megtartottuk tavaszi szemlénket a Háros szigeten Árvay Márton projekt vezetővel, az élőhely kezelés néhány jellegzetes helyszínét felkeresve. Folyik a tisztások kialakítása, megtisztítása, tölgyekkel való beültetése, és az invazív fajok elleni közdelem, zöld juhar, keserűfű, és mások. Képes beszámolót készítünk a honlapra.
A Tétényi fennsík élőhely kezelési projektet folytattuk, és május végével ezt a szakaszt le is zártuk. A lósóska kaszálását végeztük el utoljára, ill. egy bejárást is tartottunk részben a tanösvényen, részben a felső zónában, Budaörsig és Törökbálintig eljutva, a nagyon szép májusi vegetációt áttekintve, Gergely Attila botanikusunkkal. Erről is készítünk képes beszámolót.
A kerületi felsőtagozatos környezeti terepversenyt május 24-én tartottuk meg sikerrel. Öt iskola hét csapata vett részt, hat állomáson kaptak feladatokat önkénteseink és a munkafüzet révén, melyet Gergely Attila szerkesztett. A tanösvényen, majd annak új szakaszán haladtak, a végén a Fitolandban volt az értékelés és a díjkiosztás. Erről is képes beszámolót teszünk fel a honlapra.
Júniusi összejövetelünket 6-án, szerda este 6-tól tartjuk a Cziffra Házban – Nagytétényi út 276. Megbeszéljük a terepverseny tapasztalatait, és más aktuális témákat, önkénteseink, és tagjaink további anyagokat kaphatnak, további programok, tervek megbeszélése.
Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.
Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2018. május 30. szerda

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés