- Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület - http://www.zoldjovo.hu -

Zöld Jövő Hírlevél 2018 december

Posted By wmester On 2018. december 17. hétfő @ 11:43 In Aktuális,Hírlevél | Comments Disabled

Kedves Barátunk,

A 2018-19-es évadra elnyertük a fővárosi környezetvédelmi alap támogatását, a Tétényi fennsíkon folyó élőhely kezelés, bemutatás, tudatformálás programjaira – 1.9 millió Ft + önrész -. A munkák már ősszel elindultak, a bálványfa csoportok kezelése, és az októberi akciónap, a nagy önkéntes cserjevágás és gyűjtés keretében. Télen folytatjuk a madártani akciónappal, további vágásokkal, és a tavaszi kezelési munkákkal, bejárásokkal.
Felelevenítjük korábbi hatósági ügyeinket, így a volt Metallochamia területén, a szarkofág mentén lévő, és Budatétény Halk utcai figyelőkutak adataiba való betekintés dolgában, kértük ennek lehetőségére a Kormányhivatal Zöldhatóságot. Ugyancsak tájékoztatást kértünk fenti szervtől a nagytétényi Dunapart II., Duna Spirit, ill. Danubiuspark rekultivációja ügyében. A munkák már évek óta állnak, ugyanakkor a hatósági kötelezések és engedélyek már lejártak.
Levélben fordultunk a Légügyi Hatósághoz, az elmúlt hónapokban felerősödött repülési zaj ügyében, a Liszt Ferenc reptérről felszálló gépek egy része dél felé térségünk, így kerületünk felett halad, még viszonylag alacsonyan, jelentős hajtómű tevékenységgel. Az ügyben vizsgálatok, így ombudsmani hivatali is, zajlanak.
Következő ülésünket január 9-én szerda este 6-tól tartjuk a Cziffra Központban – Nagytétényi út 276. –este 6-tól. Beszámolunk írásban és képekben a 2018-ban elvégzett munkákról, eseményekről, eredményekről. Megbeszéljük a 2019-es munkaprogramot. Javaslataikat utóbbihoz várjuk, milyen témákat, területeket vonjunk be a tevékenységbe. Áttekintjük az aktuális anyagokat, és a további terveket, javaslatokat.
Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.
Ezúton kívánunk tagjainknak, támogatóinknak Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Békés Eredményes Újesztendőt.

üdvözlettel,
Mészáros Péter

P1030742 [1]


Article printed from Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület: http://www.zoldjovo.hu

URL to article: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/zold-jovo-hirlevel-2018-december/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.zoldjovo.hu/wp-content/uploads/P1030742.jpg

© 2002–2010. Zöld Jövõ Környezetvédelmi Egyesület