Zöld Jövő Hírlevél 2017 szeptember

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Folytatjuk programjainkat, rövid beszámoló az elmúlt időszakról, és terveink:
Szeptemberi összejövetelünkön vendégünk volt dr. Zatykó Lajos kertészmérnök, az idei Kerületi Környezetvédelmi Díj – nyertese – akivel munkásságáról beszéltünk, különös tekintettel a kertészet és a környezetvédelem viszonyáról. Prezentációjában és a beszélgetésben a komposztálást érintettük, de szó volt a zöldségtermesztés érdekességeiről, és a nemesítés, gén módosítás kérdéseiről is. Prezentációját feltettük honlapunkra.
Ellátogattunk egy kis csoporttal a rákospalotai Szilas tó természeti területére, ami tanulságos séta volt a témával foglalkozó helyi képviselővel, képes összefoglalónkat ugyancsak láthatják honlapunkon.
A Teszedd akció hétvége idei fővárosi központi helyszíne idén a Tétényi fennsík volt, nagy számban jelentek meg önkéntesek, a tárca, a főváros, a nemzeti park képviselői, és elsősorban a Dózsa Gy. út térségében szedtek nagymennyiségű szemetet, lerakott lomot. Képes összefoglalónk erről is látható a honlapon.
A Tétényi fennsík 2017-18-as kezelési programja keretében ezekben a napokban elkezdjük – a Fitoland közreműködésével – a volt hizlalda menti hatalmas bálványfa csoport kezelését, fúrás, injektálás, sarj kenés stb. A cserje vágások, és más akciók a tél, és a tavasz folyamán lesznek.
Októberi összejövetelünket 4-én, szerda este 6-tól tartjuk a Cziffra Házban – Nagytétényi út 276. Témák, aktualitások, dokumentumok áttekintése, tervek, programok, javaslatok.

Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2017. szeptember 25. hétfő

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés