Zöld Jövő hírlevél 2017 október

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Folytatjuk programjainkat, rövid beszámoló az elmúlt időszakról, és terveink:
Októberi összejövetelünkön vendégünk volt Wiesner Péter tanár úr, a kerületi biológia, környezet munkaközösség vezetője. A környezeti terepverseny ügyében a május 24. csütörtök délutánban maradtunk. Helyszín a Tétényi fennsík lesz, várhatóan a tanösvény egy szakasza. Idén nem pályáztunk ugyan a helyi környezetvédelmi alapnál, de anyagi támogatás van a Tankerületi Központ révén is, és a díjazásra, ill. a lebonyolításra a helyi vállalkozóktól kérünk majd támogatást, mint korábbi alkalmakon.
A téma aktualitása miatt is egy kis csoporttal a helyi partvédő egyesület tagjai kalauzolásával ellátogattunk a Római partra, áttekintve a helyzetet, igen tanulságos séta volt, képes összefoglalónkat csatoljuk, ill. láthatják honlapunkon.
A Tétényi fennsík 2017-18-as kezelési programja keretében az elmúlt hetekben elindultak a munkálatok, erről is képes összefoglalót készítettünk, a kapcsoló elemekkel, ezt is csatoljuk, ill. honlapunkon láthatják.
A Hosszúréti patak ügyében elkészült az Óbudai egyetemi hallgatói csoport felmérése, és összefoglalója, ami elsősorban vízminőség védelmi szempontból vizsgálja a patak egyes szakaszait, de más szempontból is tanulságos. Ennek megvitatása, bemutatása egy egyeztetett alkalommal lesz a Rózsavölgy Egyesülettel közösen a közösségi házban.
Novemberi összejövetelünket 8-án, szerda este 6-tól tartjuk a Cziffra Házban – Nagytétényi út 276. Témák, aktualitások, dokumentumok áttekintése, tervek, programok, javaslatok.

Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2017. november 2. csütörtök

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés