Zöld Jövő Hírlevél 2017 november

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Folytatjuk programjainkat, rövid beszámoló az elmúlt időszakról, és terveink:
November összejövetelünkön felvetődött a levegő szennyezettség kérdése, ill. annak mérési szükségessége, elsősorban Nagytétényben, ahol néhány éve leszerelték a mérőállomást, és jelentős a forgalmi terhelés, télen a fűtés, hulladék égetés. Ennek kapcsán felvettük a kapcsolatot a Levegő Munkacsoporttal, akik az elmúlt időszakban finom por szennyezés méréseket végeznek számos helyen. Kialakult egy mérési javaslat, amit csatolunk, ezt megelőzően még konzultációkat tervezünk, s a javaslatot eljuttattuk a helyi önkormányzatnak is, támogatásukat, bekapcsolódásukat kérve. Ennek kapcsán felvettük a kapcsolatot Nékám Kristóf allergológussal, immunológussal, akit meghívtunk egy beszélgetésre, előadásra, ez még egyeztetés alatt van.
A Tétényi fennsík 2017-18-as kezelési programja kapcsán megkaptuk a Fővárosi Környezetvédelmi Alap támogatását, mintegy 1,9 millió Ft-os volumenben, amit 25%-os önrésszel kiegészítve végezzük majd el a tervezett élőhely kezeléseket. A téli időszakban ismét a cserje és tájidegen fajok ritkítása, kivágása következik, majd februárban a hagyományos szombati akciónap a Magyar Madártani Egyesülettel.
Decemberi összejövetelünket 6-án, szerda este 6-tól tartjuk a Cziffra Házban – Nagytétényi út 276. Témák, aktualitások, dokumentumok áttekintése, tervek, programok, javaslatok.

Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2017. november 30. csütörtök

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés