Zöld Jövő Hírlevél 2017 január

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Januári ülésünkön áttekintettük a 2016-os év képes és szöveges összefoglalóját, és a 2017-es munkatervet. Ezeket, ill. utóbbi aktuális állapotát, mivel folyamatosan bővül, alakul, feltesszük a honlapra.
A Tétényi fennsík 2016-17-es élőhely kezelési projektje keretében helyszíni konzultációinknak megfelelően elindultak a munkálatok. A Kamaraerdei út felé eső cserjés zónában, ill. a tanösvény mentén, a nagy központi árvalányhajas plató térségében folyik a cserjék ritkítása. Ősszel már megtörtént további jelentős bálványfa állomány fúrásos, injektálásos kezelése.
Február 18.-án szombaton a hagyományos madártani és élőhely kezelési akciónapot tartjuk meg a Magyar Madártani Egyesülettel karöltve. A munkaterület a fent jelzett két területen lesz, a Kamaraerdei út felé eső cserjés zónában, a hizlaldai területtől felfelé, ami a Kamaraerdő menti úton közelíthető meg, ill. a tanösvény mentén, a 2. számozott tábla utáni területen, egészen az un. platóig. Itt az előzetesen kivágott cserjéket szedjük össze, hordjuk ki, továbbiakat vágunk. A közelben lesz egy bázis, és madár gyűrűzés bemutató pont is a nap folyamán. Természetvédelmi engedéllyel rendelkezünk a Fővárostól. Önkénteseket várunk az akciónapon, reggel 9-kor a tanösvény elejénél találkozunk, a Rókales utcában a Szoborpark utáni nagy táblánál. Szerszámok, védőkesztyűk lesznek, megfelelő terepruhában, cipőben jöjjenek, meleg ital és ennivaló is lesz a nap folyamán. A déli órákban tart az MME madárgyűrűzési bemutatót. A fő feladat tehát a levágott cserjék hordása, ill. utó aprítása lesz.
Februári ülésünket egy héttel később, február 8-án szerdán 6-tól tartjuk a Cziffra Házban – Nagytétényi út 276. Aktuális témák, dokumentumok áttekintése, további idei tervek, események megbeszélése.
Kérjük tagjainkat, hogy tagdíjaikat utalják át, vagy kérjenek csekket ehhez, ill. támogatóinkat esetleges hozzájárulásuk eljuttatására, amivel működésünket segítik, hiszen pl. a fővárosi projekt esetében is az önrészt saját forrásból kell biztosítsuk.
Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2016-os összefoglaló

2017-es munkaprogram

Ezúton is köszönjük azon kerületi polgárok támogatását, akik az elmúlt évben személyi jövedelemadójuk 1%-ával egyesületünket támogatták. Ebben az időszakban a Tétényi fennsíkon végzett élőhelyrekonstrukciós munkákkal, a tanösvény karbantartásával, bemutatásával, fórumok, kerekasztalok, bejárások, környezeti nevelési akciók szervezésével, járultunk hozzá a kerület és a régió környezetvédelméhez. Kérjük, ebben az évben is támogassa egyesületünket, és ezen keresztül a kerületi környezet ügyét személyi jövedelemadójának 1 %-ával.

Adószámunk: 19657552-1-43

Támogatását előre is köszönjük

Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület

Összejöveteleinket a Cziffra György Művelődési Központban tartjuk minden hónap első szerdáján este 6 órától.
www.zoldjovo.hu, zoldjovo@zoldjovo.hu

2017. január 30. hétfő

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés