Zöld Jövő hírlevél 2017 augusztus

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Folytatjuk programjainkat, rövid beszámoló az elmúlt időszakról, és terveink:
A Tétényi fennsík élőhely kezelési projekt keretében elkészítettük a 2016-17-es időszak munkáiról szóló beszámolót a főváros részére, ez elérhető a honlapunkon is. Ugyanakkor természetvédelmi engedélyt kértünk a 2017-18-as projekt munkáira. Ennek keretében folytatjuk a cserje ritkítást a belső területeken, a Balatoni úti véderdő menti értékes réten. Megcélozzuk a Kamaraerdő menti nagy bálványfa csoportot – injektálás, kenés – és a felső, városhatár menti területen lévő henye boroszlán foltot megtisztítjuk a fenyőtől. Ezen munkák egy része már ősszel elindul.
A későbbiekben tervezzük a Háros szigeti, már jelzett, élőhely kezelési munkák meglátogatását a DINPI illetékeseivel. Ugyancsak tervezzük nemzeti park túráink folytatását.
Emlékeztetünk a Gádor utcai Általános Iskola tanulói által készített képeslapokra, melyekből néhány darab még elérhető – 200 Ft-os áron – a bevételt majd az iskolai alapítványnak juttatjuk el.
Szeptemberi összejövetelünket egy nappal később, szeptember 7-én, csütörtök este 6-tól tartjuk a Cziffra Házban – Nagytétényi út 276. – vendégünk lesz dr. Zatykó Lajos kertészmérnök, az idei Kerületi Környezetvédelmi Díj – nyertese – ami ez évtől Gráf Antal Díj – s akivel munkásságáról beszélünk, különös tekintettel a kertészet és a környezetvédelem viszonyáról.
Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2017. augusztus 28. hétfő

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés