Zöld Jövő Hírlevél 2017. április

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Folytattuk programjainkat:
A Tétényi fennsík projekt keretében nagyon érdekes sétát tartottunk Gergely Attila botanikusunkkal a fennsík felső területein, összefoglalója elérhető a honlapunkon.
Újra indítottuk nemzeti park túráinkat, ismét ellátogattunk az Ócsai madárvártába, kiadós madár gyűrűzéssel, terepi sétával, majd városi sétával.
További programok:
A Tétényi fennsík élőhely kezelési projektet folytatjuk, a volt hizlaldai területen lévő lósóska kaszálását végezzük, május 6-án szombaton. Találkozás és indulás a munkaterületre reggel 9-kor a Fitoland műhely zónájában, Rókales. u. Várjuk az önkéntesek, segítők csatlakozását.
Terveink szerint folytatjuk a nemzeti park túrákat, május 13-án szombaton várhatóan Vértesacsára látogatunk, a Föngyöskert gyógyító völgybe, majd az alcsúti arborétumba, ennek részleteivel majd jelentkezünk.
Havi összejövetelünket időegyeztetési problémák miatt később, május 17-én szerdán tartjuk a Cziffra Házban, este 6-tól. Ekkor vendégünk lesz Árvay Márton a Duna Ipoly Nemzeti Park munkatársa, akivel a Háros szigeten beindult élőhely rekonstrukcióról, egyben a sziget helyzetéről, értékeiről, jövőjéről, a további munkákról beszélünk.
Május 24-én szerdán tartjuk éves, egyben a háromévente esedékes tisztújító közgyűlésünket, 17.30 órától a Cziffra Házban, Nagytétényi út 274. – 276. – a 33, 133e busszal a Petőfi Sándor utcáig, majd kissé előre sétálva, határozatképtelenség esetén ugyanazon napirendi pontokkal ismételt közgyűlést tartunk 18 órai kezdettel, amely a megjelentek számától függetlenül határozatképes. Kérjük tagjaink, támogatóink részvételét, javaslatait, aktivitását az eredményesség érdekében. Napirendi javaslat:
 Elnökségi beszámoló
 A 2016. évi számviteli beszámoló elfogadása
 Közhasznúsági melléklet elfogadása a 2016. évről
 2017. évi költségvetés tervezetének elfogadása
 Tisztújítás
 Egyéb aktuális témák áttekintése. Várjuk ezekkel kapcsolatos javaslataikat, kezdeményezéseiket.

Május 25-én csütörtökön tartjuk a hagyományos felsőtagozatos iskolai környezeti terepversenyt, a Hunyadi szigeten, du. 2-4 között. A versenyfelhívás már korábban kiment az iskoláknak, csatoljuk, és elkészült a Hunyadi szigeti tanösvény füzet digitalizálása, ami honlapunkon is látható. Várjuk tagjaink, s az önkéntes segítők jelentkezését, a verseny előkészítése és lebonyolítása kapcsán, ami jelentős erőforrásokat igényel. A versenyt anyagilag a Kerületi Környezetvédelmi Alap támogatja.

Tagjaink tagdíjaikat, ha még nem tették meg, befizethetik csekkjeinken, vagy átutalhatják számlaszámunkra, 11722003-20066734-00000000. Egyben felhívjuk figyelmüket az SZJA 1%-os felajánlási lehetőségre is (adószám: 19657552-1-43).
Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

Ezúton is köszönjük azon kerületi polgárok támogatását, akik az elmúlt évben személyi jövedelemadójuk 1%-ával egyesületünket támogatták. Ebben az időszakban a Tétényi fennsíkon végzett élőhelyrekonstrukciós munkákkal, a tanösvény karbantartásával, bemutatásával, fórumok, kerekasztalok, bejárások, környezeti nevelési akciók szervezésével, járultunk hozzá a kerület és a régió környezetvédelméhez. Kérjük, ebben az évben is támogassa egyesületünket, és ezen keresztül a kerületi környezet ügyét személyi jövedelemadójának 1 %-ával.

Adószámunk: 19657552-1-43

Támogatását előre is köszönjük

Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület

Összejöveteleinket a Cziffra György Művelődési Központban tartjuk minden hónap első szerdáján este 6 órától.
www.zoldjovo.hu, zoldjovo@zoldjovo.hu

2017. április 27. csütörtök

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés