Zöld Jövő hírlevél 2016 október

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Szeptemberi összejövetelünk folytatásaként, amikor a patak és felszíni vízrendezésekről beszéltünk, továbbléptünk, konzultáció volt a Rózsavölgyi Közösségi házban az Óbudai Egyetem hallgatóival és tanárukkal, Bodáné Kendrovics Rita egyetemi docenssel. A hallgatók az ősz folyamán, féléves dolgozatot készítenek a Hosszúréti patak állapotáról, elsődlegesen környezetmérnöki, vízminőség védelmi szempontokból, de utalásokkal a mederrendezésre is. Ez remélhetőleg hozzájárul a patakkal kapcsolatos erőfeszítéseink folytatásához. A Főváros is reagált a korábbi megkeresésre, elsősorban a globális vízgyűjtő szintű megoldásokra utaltak, a meder aktuális kezelésére, üzemeltetésére kevésbé.
Októberi ülésünkön Wiesner Péter tanár úrral, a kerületi általános iskolás biológia környezet munkaközösség vezetőjével beszélgettünk, a tavaszi környezeti terepverseny, és a környezeti nevelés kérdéseiről. A versenyre a munkaközösség is rendelkezik anyagi támogatással, így jó alapokkal indulhatunk az előkészítéssel.
Viszontválasszal éltünk, a nagytétényi mérőállomás ügyében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter részére, amit láthatnak honlapunkon.
Novemberi ülésünkön, november 2-án szerdán este 6 órától a Cziffra Házban, Nagytétényi út 276. az elmúlt időszakban napirenden lévő témával, a CETA és a TTIP, az Európai Unió, és Kanada, ill. az Egyesült Államok között szabadkereskedelmi egyezmény helyzetéről, veszélyeiről, várható hatásairól beszélünk, mint befektetés védelem, elővigyázatosság elve, GMO mentesség, egyebek. Vendégünk lesz Fidrich Róbert az MTVSZ – Magyar Természetvédők Szövetsége – program vezetője. www.mtvsz.hu
Beszélünk még az aktuális kérdésekről, dokumentumokról, várjuk javaslataikat a további programokra, témákra.
Számítunk részvételére,

2016. október 24. hétfő

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés