Zöld Jövő Hírlevél 2016 november

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Szomorú szívvel tájékoztatjuk, hogy alapító elnökségi tagunk, Firisz Sándor, életének 65. évében elhunyt. Sanyinak jelentős érdeme, sőt döntő szerepe volt a nagytétényi nehézfém szennyezés problémájának felvetésében, a helyzet feltárásában, a rehabilitáció szorgalmazásában, majd végig vitelében, abban, hogy Nagytétény sok évtizedig terhelt, szennyezett része mára élhetővé vált. Megemlékező estet tartunk következő ülésünkön, december 7-én a Cziffra Házban, Nagytétényi út 276., este 6-tól, képes összeállítást készítünk a munkájáról, amit az este folyamán levetítünk, és beszélgetünk róla, az elmúlt bő huszonöt évről.
Novemberi ülésünkön, az elmúlt időszakban napirenden lévő témával, a CETA és a TTIP, az Európai Unió, és Kanada, ill. az Egyesült Államok között szabadkereskedelmi egyezmény helyzetéről, veszélyeiről, várható hatásairól beszéltünk, mint befektetés védelem, elővigyázatosság elve, GMO mentesség, egyebek, Fidrich Róberttel az MTVSZ – Magyar Természetvédők Szövetsége – program vezetőjével. Ennek összefoglalója már elérhető honlapunkon. Róbert anyagát az érdeklődőknek el tudjuk juttatni.
Megemlítjük még, hogy a Tétényi fennsík 2016-17-es élőhely kezelési projektjére ismét eredményesen pályáztunk a Fővárosi Környezetvédelmi Alapnál, mintegy másfél milliós támogatást kapunk erre az időszakra, amit jelentős önrésszel kell kiegészítenünk. Ősszel a bálványfa kezelések, injektálások már lezajlottak, a további cserje vágások, és kezelési munkák télen, majd tavasszal folytatódnak.
Várjuk Önöket a december 7-i emlékülésre.
Számítunk részvételére,
Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2016. november 28. hétfő

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés