Zöld Jövő Hírlevél 2016 május

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Rövid összefoglaló az elmúlt időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 A Tétényi fennsíkon a tavaszi projekt keretében tanösvény bejárást, sétát tartottunk Gergely Attila botanikusunkkal. Megnéztük a vegetáció aktuális állapotát, a már viruló növényeket, és felmentünk a felső területre, az értékes növény ritkaságok nyomában, így a henye boroszlán virágzását is láthattuk már.
 Áprilisi összejövetelünkön az idei Kerületi Környezetvédelmi Díjasokat köszöntöttük, és beszélgettünk a környezeti nevelés, tudatformálás kérdéseiről, Békyné Csabai Éva igazgató helyettes képviselte a Gádor iskolát, és velünk volt Németh Viola díjazott is.
 Április 22-én, a Föld Napján adtuk át az idei Henye Boroszlán Díjat. Ezt ebben az évben negyedszázados kiemelkedő munkásságáért, az állatvédelem, a környezet és természetvédelem és a környezeti nevelés területén, a HEROSZ Budapesti Állatotthona kapta. A Nyél utcai otthonban több Zöld Jövő taggal, érdeklődővel adtuk át a díjat és beszélgettünk az aktuális feladatokról.
 Április 23-án a lósóska kaszálásával folytattuk a fennsíki élőhely kezelést. Több önkéntes segítségével vágtuk le a feljövő lósóskát, a terület egyre jobb állapotban van, a gyepek ismét birtokba veszik.
 További programok, események:
 Következő összejövetelünkön, május 4-én szerda este 6 órakor a Cziffra Házban – Nagytétényi út 276. a Henye Boroszlán Díj posztumusz változatát adjuk át Varga Zsolt erdőmérnök, ornitológus képviselőinek, aki Budafokról indulva, jelentős eredményeket ért el a ragadozó madár védelem, és felmérés területein, s tíz évvel ezelőtt hunyt el. Munkássága felidézésével róla emlékezünk ezen alkalommal.
 Hosszúréti patak bejárást tartunk a Rózsavölgy Egyesülettel együttműködve, május 7-én szombaton délelőtt, találkozó a közösségi háznál, Ady E. u. 23-25. 10 órakor, majd autókkal felmegyünk Törökbálintra, s egy-egy jellegzetes szakaszt bejárunk, áttekintünk, lehetséges tározó területek, Ifjúsági park térsége, Balatoni út, Tóváros, majd a rózsavölgyi szakasz egyes pontjai.
 Madártani sétát tartunk a tavaszi madárhangok, és a költő, vonuló madarak megfigyelésére, Palla Balázs madarásszal, találkozó május 7-én szombaton este 7-kor a Rókales u. végében a Kamaraerdő felé menet.
 A Tétényi fennsík tanösvény alsó szakasza mentén terjedő fenyő magoncokat szedjük ki, egyben áttekintjük a tanösvényt, annak környezete vegetációját Gergely Attila botanikussal, találkozó május 14-én szombaton 9-kor a tanösvény nagytáblájánál, a szoborpark után, Rókales u.
 A hagyományos, urbitális majálishoz kapcsolódó Duna parti bejárást ezúttal május 28-án szombaton 10-től tartjuk, a Dunaparti Lovasklubnál, a majális helyszínén találkozunk, majd észak felé sétálunk, az ártéri erdőben, a Hárosi öbölt érintve a Hunyadi szigetig, ugyancsak Gergely Attila botanikussal.

 Kérjük tagjainkat, hogy tagdíjaikat utalják át, vagy kérjenek csekket ehhez, ill. támogatóinkat esetleges hozzájárulásuk eljuttatására, amivel működésünket segítik, hiszen pl. a fővárosi projekt esetében is az önrészt saját forrásból kell biztosítsuk, egyben várjuk SZJA 1%-os támogatásukat is.
Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.
Üdvözlettel,

Mészáros Péter

Ezúton is köszönjük azon kerületi polgárok támogatását, akik az elmúlt évben személyi jövedelemadójuk 1%-ával egyesületünket támogatták. Ebben az időszakban a Tétényi fennsíkon végzett élőhelyrekonstrukciós munkákkal, a tanösvény karbantartásával, bemutatásával, fórumok, kerekasztalok, bejárások, környezeti nevelési akciók szervezésével, járultunk hozzá a kerület és a régió környezetvédelméhez. Kérjük, ebben az évben is támogassa egyesületünket, és ezen keresztül a kerületi környezet ügyét személyi jövedelemadójának 1 %-ával.

Adószámunk: 19657552-1-43

Támogatását előre is köszönjük

Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület

Összejöveteleinket a Cziffra György Művelődési Központban tartjuk minden hónap első szerdáján este 6 órától.
www.zoldjovo.hu, zoldjovo@zoldjovo.hu

2016. április 27. szerda

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés