Zöld Jövő Hírlevél 2016 február

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Rövid összefoglaló az elmúlt időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 A Tétényi fennsíkon a 2015-16-os projekthez kapcsolódóan áttekintettük a tervezett cserje ritkítási helyszínt, ami a tanösvény első szakasza után, a cserjésedő zónában lesz, a Balatoni úttól befelé haladva. A hagyományos élőhely kezelési és madártani akciónapot várhatóan február 20-án szombaton tartjuk, erről majd még jelzünk a későbbiekben.
 Januári összejövetelünkön áttekintettük a 2015-ös beszámolót és a 2016-os munkaprogramot, ezek már a honlapon is láthatóak: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/zold-jovo-2015-16/
 Következő összejövetelünket február 3-án szerda este 6-tól tartjuk a Cziffra házban – Nagytétényi út 274-276. Ekkor a vízminőség védelemről beszélünk, vendégünk: Kovács Péter főosztályvezető, BM Vízgyűjtő gazdálkodási és vízvédelmi Főosztály.
 Témák: vízvédelem, széles és lokálisabb értelemben, a Kárpát-medence adottságai, felszíni és felszín alatti vizek, mennyiség, minőség, veszélyek, kitermelés, a megújuló jelleg, szabályozások, EU irányelvek, és hazai megjelenésük, vízgyűjtő gazdálkodás. Helyben mit tehetünk, milyen problémák vannak települési szinten, ill. a fővárosban.

Számítunk részvételére, és javaslataira, közreműködésére.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

Ezúton is köszönjük azon kerületi polgárok támogatását, akik az elmúlt évben személyi jövedelemadójuk 1%-ával egyesületünket támogatták. Ebben az időszakban a Tétényi fennsíkon végzett élőhelyrekonstrukciós munkákkal, a tanösvény karbantartásával, bemutatásával, fórumok, kerekasztalok, bejárások, környezeti nevelési akciók szervezésével, járultunk hozzá a kerület és a régió környezetvédelméhez. Kérjük, ebben az évben is támogassa egyesületünket, és ezen keresztül a kerületi környezet ügyét személyi jövedelemadójának 1 %-ával.

Adószámunk: 19657552-1-43

Támogatását előre is köszönjük

Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület

Összejöveteleinket a Cziffra György Művelődési Központban tartjuk minden hónap első szerdáján este 6 órától.
www.zoldjovo.hu, zoldjovo@zoldjovo.hu

2016. január 26. kedd

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés