Zöld Jövő Hírlevél 2016 december

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Bp. 2016. december 21.

Kedves Barátunk,

Alapító elnökségi tagunkat, Firisz Sándort, december 16-án búcsúztattuk a Budafoki temetőben, azt megelőzően, decemberi ülésünkön megemlékező estet tartottunk a Cziffra Házban, amikor egy képes összeállítással emlékeztünk az elmúlt évtizedekre, Sanyi áldozatos munkájára. A képes és a temetői szöveges méltatás már látható honlapunkon: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/firisz-sandor-1950-2016/
Megemlítjük még, hogy a Tétényi fennsík 2016-17-es élőhely kezelési projektje keretében az érintettekkel bejárást tartottunk a fennsíkon. Az elmúlt napokban fejeződött be a Főkert takarítási munkája, aminek keretében, majd 60 m3 szemetet, sittet termeltek ki a belső területekről, és a Kamaraerdei út térségéből. Ennek jó része hajléktalan szemét, ill. a Kamaraerdei út menti lerakások. Áttekintettük a tervezett tanösvény összekötés nyomvonalát, a kamaraerdei tanösvénytől a fennsíki tanösvény felső kanyarjáig, az 5. állomásig terjed a bővítés, amit az MME készít majd el, hagyományos táblák formájában. Megnéztük még a gázfogadó előtt nyiladékot, ami erősen becserjésedett, fenyősödött, ezt is a Főkert tervezi kitisztítani. A mi élőhely kezelésünk központja a volt hizlalda felett, a Kamaraerdei út felé eső cserjés zóna lesz, itt végzünk intenzív cserjeritkítást, előbb a Fitoland közreműködésével, majd a februári madártani akciónapon önkéntesekkel.
Januári ülésünket január 11-én kedden 6-tól tartjuk a Cziffra Házban – Nagytétényi út 276. – ekkor a 2016-os év képes és szöveges összefoglalóját tekintjük át, beszéljük meg, majd a 2016-os munkaprogram lesz napirenden.
Várjuk Önöket a januári ülésünkre.
Egyúttal kívánunk minden tagunknak, támogatónknak és érdeklődőnek Boldog Karácsonyi Ünnepeket, és Eredményes, Fenntartható Újesztendőt, 2017-re.
Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2016. december 21. szerda

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés