Zöld Jövő hírlevél 2015. szeptember

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Rövid összefoglaló a nyári időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 Júniusban részt vettünk, az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalában tartott műhely beszélgetésen, melynek témája a 20 éve elfogadott Környezetvédelmi törvény volt. Ennek összefoglalója, és a bemutatók itt láthatóak: http://www.ajbh.hu, az események rovatban.
 Júniusban ügyféli konzultáción voltunk a Kormányhivatal Környezetvédelmi Osztályán (korábbi Zöldhatóság) áttekintve a gáztisztító massza mentesítések helyszínein működő figyelőkutak adatait, ezek 2012-ig érhetőek el a jelen helyzetben.
 Júliusban Illés Zoltán meghívására részt vettünk a CEU UNIDO nyári egyeteme kerekasztalán, ahol elsődlegesen az elmúlt 25 éves tevékenységünk tanulságairól beszéltünk, nagy rehabilitációk, természetvédelem, a Greenpeace és a Magyar Természetvédők Szövetsége képviselői társaságában.
 Augusztusban részletes javaslatot készítettünk a kerületi képviselőtestület, elsődlegesen annak Környezetvédelmi és közrendvédelmi Bizottsága őszi munkatervére, elsősorban a Kerületi Környezetvédelmi Program vonatkozó elemeire is utalva.
 Augusztusban részletes riportot készített a Magyar Katolikus Rádió a Tétényi fennsíkon folytatott tevékenységünkről, ami elérhető a rádió honlapján http://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/376508.
 A Fővárosi Környezetvédelmi Alapnál benyújtottuk pályázatunkat, a Tétényi fennsíkon végzendő 2015-16-os munkálatokra vonatkozóan. A hangsúlyt ebben az időszakban az özön fajok, tájidegen fajok, bálványfa, keskenylevelü ezüstfa ritkítására, és a korábbi munkák, cserje irtások karbantartására, kaszálására helyeztük. Ezek a vegetációs időszakban is végzendő munkák, így várhatóan már szeptembertől elindítjuk akciónapjainkat, ezekről majd jelzünk.
 Folytatjuk a szomszédos Érd civil szervezeteivel, Kerékpáros Klub érdi csoport, és Környezetvédelmi Egyesület, történő kapcsolatépítést, viszonozva az ők korábbi, nagytétényi látogatását. Szeptember 9-én szerdán 5 órakor találkozunk Érd alsó vasútállomásnál, ahol a busz pályaudvar is van – autóbusz indul a rózsakerti sorompótól 16.36-kor (700-as) ill. vonatok Budafokról és Kelenföldről. 5 és 6 között sétát teszünk egy-egy jellegzetes érdi helyszínen, majd leülünk egy beszélgetésre az érdi civil szervezetekkel. Pontosított programmal majd még jelentkezünk.
 Évadnyitó összejövetelünket szeptember 2-án szerdán 6-tól tartjuk a Cziffra Házban – Nagytétényi út 274-276., számítunk részvételükre és javaslataikra, hozzájárulásukra, az őszi program tekintetében.

2015. augusztus 31. hétfő

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés