Zöld Jövő Hírlevél 2015 október

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Rövid összefoglaló az elmúlt időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 A meghirdetett érdi séta felemás módon sikerült, érdi partnereinkkel nem találkoztunk, ellenben nagyon szép sétát tettünk Érd Ófalutól a Duna parton Nagytétényig, elsősorban a gáton, alkalmanként lenézve a Dunára. Jelentős természeti értékekről van szó, egyben komoly szabadidős, rekreációs, turisztikai, kerékpározási lehetőségekről ebben a térségben Nem elfeledkezve arról a veszélyről, amit a Dél Budai Logisztikai Központ esetleg későbbi ide telepítése jelenthet, az érdi és a nagytétényi Duna partra.
 Terveinknek megfelelően elindultak a Tétényi fennsíkon a 2015-16-os projekt munkálatai, a sarjak kaszálásával, és a bálványfa csoportok fúrásos injektálásos kezelésével. Ősszel ill. télen majd akciónapokat is tartunk, az önkéntesek, segítők számára.
 Ősszel ismételten megszervezzük a felsőtagozatos környezeti terepversenyt, aminek helyszíne a nagytétényi Duna part. A felhívást csatoljuk, az iskolai munkaközösséggel egyeztettük a terveket, remélhető az idén is az iskolák aktív részvétele. A versenyt ebben az évben alapjában a helyi erőkre, vállalkozókra építjük, az ő adományaik képezik a verseny alapját, a díjakat és a lebonyolítás dologi feltételeit, ugyanakkor szükségünk van idén is segítőkre, akik az első fordulóban az állomásokon, majd a másodikon a Nagytétényi iskolában közreműködnek. Várjuk jelentkezésüket.
 Az önkormányzati bizottsági munkatervhez benyújtott javaslatainkra, választ kaptunk a bizottság elnökétől, azt honlapunkon láthatják.
 További őszi, téli programjaink előkészítése folyamatban van, gondolunk itt fórumokra, kerekasztalokra.
 Következő összejövetelünket október 7-én szerdán 6-tól tartjuk a Cziffra Házban – Nagytétényi út 274-276., fő témánk az októberi környezeti terepversennyel kapcsolatos helyzet és teendők, számítunk részvételükre és javaslataikra, hozzájárulásukra, az őszi program tekintetében.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2015. szeptember 29. kedd

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés