Zöld Jövő Hírlevél 2015 március

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Az elmúlt időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 Márciusi összejövetelünkön 25 éves évfordulós programjainkat megkezdve természetvédelmi kerekasztalt tartottunk. Számosan itt voltak azok közül, akik az elmúlt időszakban szerepet játszottak a helyi természetvédelemben, és arról beszélgettünk velük, hogy hogyan látják a helyi természeti értékek védelmét, bemutatását, az értékek megmentését, feltárását, és milyen feladatok állnak előttünk. Itt volt Kecskés Ferenc biológus, aki a 90-es években, és a 2000-es évek első felében intenzíven részt vett a helyi értékek feltárásában, vizsgálatában, Gergely Attila biológus, aki a teljes időszakban részt vett, és vesz a munkában, a mai élőhelykezelési projektekben, a tudatformálásban. Részt vett az esten és előadást tartott a fennsík ízeltlábúiról, Merkl Ottó rovartani szakértő, a Természettudományi Múzeumból. Itt volt Bajor Zoltán a Magyar Madártani Egyesület elnöke, akivel különböző minőségeiben működtünk együtt az elmúlt időszakban. Takács Noémi a Főpolgármesteri Hivatal természetvédelmi előadója, a Tétényi fennsíkhoz kapcsolódó fővárosi természetvédelmi, őrzési, élőhelykezelési feladatokról, és aktivitásokról beszélt vetített képes előadásában. És itt volt Lóránt Miklós, az egykori Háros szigeti madarász suli egyik növendéke. Egy áttekintő anyagot, képsort is vetítettünk a 25 év természetvédelmi mérlege megvonásaként.
 Az évfordulós programokat folytatjuk, április 1-én szerdán vendégünk lesz Keresztes K.Sándor korabeli környezetvédelmi miniszter, és Illés Zoltán államtitkár. Du 5 órakor találkozunk a Harangozó utcában, az egykori Metallochemia telephelyénél, a régi parkolónál. Megnézzük a mai helyzetet, a szarkofágot, ha tudunk, a terület belső részén is, majd átmegyünk a Halk utcai egykor gáztisztító masszával feltöltött területre. Este 6-tól pedig a Cziffra Házban Nagytétényi út 274. – 276. tartunk együttes kerekasztalt, egy képes vissza és áttekintés mellett, mit értünk el helyben, és azon túl a környezetvédelem, a környezet rehabilitáció terén ebben a negyedszázadban.
 Folytatjuk a Tétényi fennsík élőhelykezelését célzó projektünket is, március 28-án szombaton 9 órától tartunk akciónapot. A levágott, de még össze nem gyűjtött cserjét szedjük fel és deponáljuk, ill. a tanösvény táblái karbantartását végezzük, a vegetáció még nagyon korai stádiumú, de lehet, hogy addigra abból is látunk valamit. 9-kor találkozunk, a Rókales utcában a Fitoland műhely zónájánál, majd a munkaterület a korábbi, a Kamaraerdő menti zóna ill. a tanösvény lesz.
 Májusban, környezet-egészségügyi tematika keretében Szolnoki István korábbi tiszti főorvosunk és más helyi szereplők részvételével tervezünk összejövetelt.
 Számítunk részvételükre és javaslataikra, hozzájárulásukra.
Üdvözlettel,
Mészáros Péter

2015. március 20. péntek

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés