Zöld Jövő Hírlevél 2015 január

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Az elmúlt időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 Januári ülésünkön, megtárgyaltuk a 2014. évi tevékenység összefoglalóját, és a 2015. évi munkatervet, amiket már láthatnak honlapunkon: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/zold-jovo-2014-es-osszefoglalo-es-2015-os-munkaprogram/
 A Tétényi fennsík élőhely kezelési projektet, mely fővárosi környezetvédelmi alap támogatással valósul meg, ezekben a napokban indítjuk el. Február 7.-én az immár hagyományos madártani és élőhely kezelési akciónapot tartjuk meg a Magyar Madártani Egyesülettel karöltve. A munkaterület várhatóan ezúttal ismét a korábbi hizlaldai terület, ill. a Kamaraerdő mentén, attól befelé húzódó gyeprét térsége lesz. Itt a belső övezetek, ill. a Kamaraerdei út felé haladhatunk a cserje ritkítással és a korábbi cserje vágások sarjai kaszálásával, itt lesz egy bázis, és madár gyűrűzés bemutató pont is a nap folyamán. A megelőző napokban elkezdjük, az intenzív cserje irtást, ugyancsak ebben a térségben, a Fitoland közreműködésével, ennek szakmai irányítását Korda Márton természetvédelmi és erdőmérnök, a Soproni Egyetem munkatársa látja majd el. Természetvédelmi engedéllyel rendelkezünk a Fővárostól. Önkénteseket a 7-i akciónapon várunk, reggel 9-től a tanösvény elejénél, ill. a Fitoland műhely zónájánál találkozunk, a Rókales utcában. Szerszámok, védőkesztyűk lesznek, megfelelő terepruhában, cipőben jöjjenek, meleg ital és ennivaló is lesz a nap folyamán. A déli órákban tart az MME madárgyűrűzési bemutatót. A fő feladat a levágott cserjék hordása, ill. utó aprítása lesz. Ide kapcsolódik, hogy a tavaszi félévben szalmai gyakorlatát nálunk tölti Bitay Sára a Szent István egyetem természetvédelmi mérnök hallgatója.
 Következő összejövetelünket, február 4-én szerda este 6-tól a Cziffra Házban tartjuk Nagytétényi út 274. – 276. – a 33, 133e busszal a Petőfi Sándor utcáig, majd kissé előre sétálva. Aktuális témák, dokumentumok áttekintése. javaslatok megfogalmazása. Ide tartozik, hogy egyesületünk idén 25 éves, így ismét áttekintő, tematikus kerekasztalokat, bejárásokat tartunk, ezek programjai, és résztvevői köre már körvonalazódik. Meghívjuk Keresztes K.Sándor korabeli környezetvédelmi minisztert, Illés Zoltán államtitkárt, Szolnoki István korábbi tiszti főorvosunkat, és azokat a szakértőket, akik a természetvédelmi folyamatainkban részt vettek ebben az időszakban, ez rögtön mintegy négy alkalmat jelent, ezen túl azok a programok, melyek a munkatervben is szerepelnek.
 Számítunk részvételükre és javaslataikra, hozzájárulásukra.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

Ezúton is köszönjük azon kerületi polgárok támogatását, akik az elmúlt évben személyi jövedelemadójuk 1%-ával egyesületünket támogatták. Ebben az időszakban a Tétényi fennsíkon végzett élőhelyrekonstrukciós munkákkal, a tanösvény karbantartásával, bemutatásával, fórumok, kerekasztalok, bejárások, környezeti nevelési akciók szervezésével, valamint a nagytétényi Duna part természeti értékei bemutatásával járultunk hozzá a kerület és a régió környezetvédelméhez. Kérjük, ebben az évben is támogassa egyesületünket, és ezen keresztül a kerületi környezet ügyét személyi jövedelemadójának 1 %-ával.

Adószámunk: 19657552-1-43

Támogatását előre is köszönjük

Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület

Összejöveteleinket a Cziffra György Művelődési Központban tartjuk minden hónap első szerdáján este 6 órától.
www.zoldjovo.hu, zoldjovo@zoldjovo.hu

2015. január 26. hétfő

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés