Zöld Jövő hírlevél 2015 december

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Rövid összefoglaló az elmúlt időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 Megtartottuk a felsőtagozatos környezeti terepverseny második fordulóját a Hugonnay Vilma iskolában. Összefoglalóját láthatják honlapunkon: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/versenykiiras-keruleti-kornyezetvedelmi-csapatverseny-terepgyakorlat-a-nagytetenyi-duna-parton/ Ezúton is köszönjük a közreműködést azon tizennégy helyi önkéntes segítőnek, akik részt vettek a verseny előkészítésében és a két forduló, lebonyolításában, valamint kilenc helyi vállalkozásnak, akik támogatták a versenyt, nem kevéssé a részt vevő hat iskola tanárainak.
 A Tétényi fennsíkon a 2015-16-os projekthez kapcsolódóan jó hír, hogy elnyertük a Fővárosi Környezetvédelmi Alap támogatását, mintegy 1.6 millió Ft-os értékben. Ennek keretében a hangsúly ebben a periódusban a korábban kezelt területeken feljött sarjak kaszálásán, a bálványfa csoportok fúrásos injektálásos kezelésén lesz, ill. a magterületen a tél folyamán még egy cserje irtásos akciót is tartunk. A madártani akciónapot is tervezzük, február második felére.
 Az első, önkénteseket is igénylő akciónapot november 28-án szombaton tartjuk, ekkor a tanösvény első részén kialakult nagy tisztáson kaszáljuk a feljött sarjakat, ill. a tanösvény tábláit tartjuk karban a fóliázott képek cseréjével. Ezekhez kérjük a segítők csatlakozását. Találkozó reggel 9-kor a Fitoland műhely zónájánál, Rókales u.
 Decemberi összejövetelünkön december 2-án, szerdán 6-tól a Cziffra Házban – Nagytétényi út 274-276., Kiss Tibor, egy helyi vállalkozás vezetője lesz a vendégünk, és a megújuló energiára, jelesül napenergiára épülő közvilágításról, ill. a megújuló energiaforrások alkalmazásának egyéb, hétköznapi lehetőségeiről tart egy kiselőadást, majd beszélgetünk vele.

2015. november 18. szerda

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés