Zöld Jövő Hírlevél 2015. április

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Az elmúlt időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 Évfordulós programjaink keretében április 1-én vendégünk volt Keresztes K.Sándor korabeli környezetvédelmi miniszter, és Illés Zoltán államtitkár. Előbb sétáltunk az egykori Metallochemia telephelyénél, megnéztük a mai helyzetet, a szarkofágot. Utána pedig a Cziffra Házban beszélgettünk, egy bőséges képes vissza és áttekintés mellett, mit értünk el helyben, és azon túl a környezetvédelem, a környezet rehabilitáció terén ebben a negyedszázadban. Az erről szóló képes összefoglaló látható honlapunkon: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/25-eves-a-zold-jovo-seta-es-kerekasztal-nagyteteny-2015-aprilis-1/
 Folytattuk a Tétényi fennsík élőhelykezelését célzó projektünket is, márciusi akciónapunkon a levágott, de még össze nem gyűjtött cserjét szedtük fel és deponáltuk, ill. a tanösvény táblái karbantartását végeztük el, gimnazista önkénteseink közreműködésével. A projekt keretében tanösvény sétát tartottunk, Gergely Attila biológussal.
 Májusi összejövetelünkön a 25 éves áttekintés jegyében környezet-egészségügyi kerekasztalt tartunk, honnan hová jutottunk a szennyezések feltárása, felszámolása kapcsán, a környezet-egészségügy területén ebben az időszakban. Várhatóan itt lesz Szolnoki István korábbi tiszti főorvosunk, Gömöry Géza gyermekorvos, újdonsült díszpolgár, és Séta Márta körzeti orvos. Találkozó május 6-án, szerda este 6-tól a Cziffra Házban Nagytétényi út 274. – 276.
 A Tétényi fennsíkon az élőhely kezelést folytatjuk, május 9-én szombaton az addigra felnövő lósóskát kaszáljuk, ill. a tanösvény alsó zónájában a fenyőmagoncokat szedjük ki, 9 órakor találkozunk a Fitoland műhely zónájánál, Rókales u.
 Ugyancsak május 9-én, esti madártani sétát tartunk, Palla Balázs madarász barátunkkal, találkozó este 7-kor a szoborpark utáni fennsík nagytáblánál, Rókales u. és besétálunk a Kamaraerdőbe, majd ki a fennsíkra, meghallgatjuk, és azonosítjuk az ilyenkor aktív madarakat.
 Május 23-án szombaton az Urbitális Majális keretében, a nagytétényi Duna parton tervezünk sétát, bejárást, találkozó 10 órakor a Lovasklub bázisán, a Duna telepen a Kolozsvári utcán a partra lejutva, balra haladva, az M0 híd irányában. Onnan ezúttal a déli, nagytétényi Duna parti területeket tekintjük át, Duna Spirit, Duna rét, Vasút utcai feltöltés, Campona utca, esetleg tovább.
 Május 30-án, szombaton a fennsík projekt zárásaként tanösvény sétát tartunk, immár az új füzet birtokában, egyben a megmaradt fenyő magoncokat is szedegetjük a tanösvény alsó, véderdő menti szakaszán, megelőzendő a fenyves gyeprétre való betüremkedését. Találkozó 9 órakor a szoborpark utáni nagytáblánál.
 Számítunk részvételükre és javaslataikra, hozzájárulásukra.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter


Ezúton is köszönjük azon kerületi polgárok támogatását, akik az elmúlt évben személyi jövedelemadójuk 1%-ával egyesületünket támogatták. Ebben az időszakban a Tétényi fennsíkon végzett élőhelyrekonstrukciós munkákkal, a tanösvény karbantartásával, bemutatásával, fórumok, kerekasztalok, bejárások, környezeti nevelési akciók szervezésével, valamint a nagytétényi Duna part természeti értékei bemutatásával járultunk hozzá a kerület és a régió környezetvédelméhez. Kérjük, ebben az évben is támogassa egyesületünket, és ezen keresztül a kerületi környezet ügyét személyi jövedelemadójának 1 %-ával.

Adószámunk: 19657552-1-43

Támogatását előre is köszönjük

Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület

Összejöveteleinket a Cziffra György Művelődési Központban tartjuk minden hónap első szerdáján este 6 órától.
www.zoldjovo.hu, zoldjovo@zoldjovo.hu

2015. április 28. kedd

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés