- Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület - http://www.zoldjovo.hu -

Zöld Jövő hírlevél 2014. október

Posted By wmester On 2014. október 27. hétfő @ 09:20 In Aktuális,Hírlevél | Comments Disabled

Kedves Barátunk,
Október 2-án és 9-én eredményesen tartottuk meg a Tétényi fennsíkon a felsőtagozatos környezeti terepversenyt. Ennek összefoglalója már látható a honlapunkon.

Október 21-én bejárást tartottunk a nagytétényi Óhegyen, itt a helyi Óhegy egyesület részéről felmerült a sok száz, gazdátlan, gyakran névleges parcella méretű telken közöségi kertek létesítése. Ennek összefoglalója is látható a honlapon. Várjuk az érdeklődő egyének, kis közösségek jelentkezését, az itteni közösségi kert indítása ügyében

Az októberi ülésen felmerül felszíni víz rendezések, elvezetések kérdésében konzultáltunk a Városüzemeltetési irodán, Neszmélyi Zsuzsa irodavezetővel és munkatársaival.. Nagyon súlyos és költséges kérdésről van szó, a teljeskörű műszaki megoldás, az elválasztott csapadékvíz gyűjtés és elvezetés akár csak egy-egy térségre is milliárdokba kerül. Ugyanakkor a helyi megoldásokra törekednek, és ezeken dolgoznak, a víz visszatartásán, elvezetésén, árok rendszerek fenntartásán, létesítésén. A kerületben hat természetesen kialakult befolyó van a Dunába, ezek alkalmassá tétele is fontos feladat.

További programok, tervek:
Tervezünk még egy helyszíni sétát az M0 zajvédelmének kérdésében a helyiekkel, egy novemberi hétvégén.
Várható még, hogy ismételt közgyűlést kell tartsunk a törvényszéki újabb hiánypótlás ügyében.
November eleji összejövetelünket egy héttel később tartjuk, mert 5-én este 6-tól a 750 éves csőti apátság témakörében lesz est a Cziffra Házban Sisak tanár úr szervezésében.
Így november 12-én szerdán este 6 kor találkozunk a Cziffra Házban. Az önkormányzati testület számára tervezett környezeti, természetvédelmi ajánlások kérdésében eddig nagyon kevés javaslat érkezett, így ott fogjuk ezt megbeszélni.
Várjuk javaslatait és részvételét az eseményeken,
üdvözlettel,
Mészáros Péter


Article printed from Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület: http://www.zoldjovo.hu

URL to article: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/zold-jovo-hirlevel-2014-oktober/

© 2002–2010. Zöld Jövõ Környezetvédelmi Egyesület