Zöld Jövő Hírlevél 2014 március

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Az elmúlt időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 A Tétényi fennsík élőhelykezelési projekt keretében február 22.-én sikerrel tartottuk meg az immár hagyományos madártani és élőhely kezelési akciónapot, Magyar Madártani Egyesülettel karöltve. Nagyszámú önkéntes részvételével az elmúlt hetekben levágott nagymennyiségű cserjét hordtuk össze, és madárgyűrűzési bemutatóban is részesülhettek az érdeklődők. A bővebb, képes összefoglalót csatoljuk, a munka folytatódik a következő hetekben.
 Következő összejövetelünket, március 5-én szerda este 6-tól a Cziffra Házban tartjuk Nagytétényi út 274. – 276. – a 33, 133e busszal a Petőfi Sándor utcáig, majd kissé előre sétálva. Vendégünk és előadónk lesz dr.Munkácsy Béla, az ELTE Környezet és Tájföldrajz Tanszékének oktatója, kutatója, aki a fenntartható energiagazdálkodás egyik hazai szakértője és az alternatív energiapolitikáról fogunk vele beszélgetni, Egy alternatív energia stratégia lehetőségei – energia hatékonyság, megújuló források, avagy beszélhetünk e jövő időben Magyarországról atomerőmű nélkül? címmel.
 Emlékeztetésül csatoljuk a tavaly megalapított alternatív kerületi környezet és természetvédelmi díj, a Henye Boroszlán Díj kiírását. Kérjük javaslataikat a következő hó folyamán juttassák el részünkre.
 Számítunk részvételükre és javaslataikra, hozzájárulásukra.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

Ezúton is köszönjük azon kerületi polgárok támogatását, akik az elmúlt évben személyi jövedelemadójuk 1%-ával egyesületünket támogatták. Ebben az időszakban a Tétényi fennsíkon végzett élőhelyrekonstrukciós munkákkal, a tanösvény karbantartásával, bemutatásával, fórumok, kerekasztalok, bejárások, környnezeti nevelési akciók szervezésével, valamint a nagytétényi Duna part természeti értékei bemutatásával járultunk hozzá a kerület és a régió környezetvédelméhez. Kérjük, ebben az évben is támogassa egyesületünket, és ezen keresztül a kerületi környezet ügyét személyi jövedelemadójának 1 %-ával.

Adószámunk: 19657552-1-43

Támogatását előre is köszönjük

Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület
- közhasznú társadalmi szervezet -

Összejöveteleinket a Cziffra György Művelődési Központban tartjuk minden hónap első szerdáján este 6 órától.
www.zoldjovo.hu, zoldjovo@zoldjovo.hu

2014. február 24. hétfő

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés