Zöld Jövő Hírlevél 2014 május

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Az elmúlt időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 Áprilisi összejövetelünkön a „Termőföldtől az asztalig, gondolatok az élelmiszerbiztonságról” címmel tartottunk estet, elsősorban a kukoricatermelési, feldolgozási láncról beszéltek meghívott szakértők, majd az E számokról, az adalékanyagokról és a kapcsolódó jogszabályokról.
 A Tétényi fennsíkon a fővárosi támogatottságú élőhelykezelési projekt keretében, ami ezekben a napokban zárul, jelentős területen, közel tíz hektáron ritkítottuk a cserjét, a levágott cserje ledarálásával együtt, megújultak a tanösvény kis és nagy táblái, a tanösvény mentén az alsó, véderdő zónában elszaporodott fenyőmagoncokat is kiszedtük, s legutóbb az egykori hizlalda lósóskás területét is kaszáltuk, és kitermeltük a felgyűlt autógumikat és más darabos szemetet. Ezt és a Kamaraerdei út menti felgyűlt lerakásokat a Főkert a napokban szállítja el.
 Bejárásokat tartottunk Nagytétényben, előbb a Magyar Kerékpáros Klub érdi csoportja képviselőivel tekintettük át a nagytétényi Duna part alsó szakaszát, ahol folyik a kerékpárút, az EUROVELO itteni szakasza tervezése, amivel elsősorban a Duna rét menti zónában vannak vonalvezetési gondok. A kerékpárút megépítése, és bekötése a meglévő érdi hálózatba sokat jelenthet a helyi turizmus számára is.
 A tervező Almási Balázzsal sétát tartottunk Nagytétényben a közelmúltban zárult belvárosi rekonstrukció közterületi, park tervezési vonatkozásai tapasztalatait megbeszélve, ennek összefoglalóját csatoljuk.
 A Föld napján átadtuk a Henye Boroszlán Díjat Karancz Évának, korábbi elnökségi tagunknak, a Herman Ottó iskola volt tanárának, sokéves munkája elismeréseként. Ennek összefoglalóját is csatoljuk.
 A fővárosi projekt keretében megjelent a Budatétényi Hírlevél idei tavaszi száma, a Budatétényi Polgári Körrel közösen, aki nem kapta meg, a honlapon olvashatja.
 Idei első madártani sétánkat május 2-án pénteken reggel tartjuk, Palla Balázzsal, 6.10 kor találkozunk a Rókales utca végében.
 Következő összejövetelünket, május 7-én szerda este 6-tól tartjuk a Cziffra Házban, Nagytétényi út 274. – 276. – a 33, 133e busszal a Petőfi Sándor utcáig, majd kissé előre sétálva. Ezúttal meghívjuk az idei Kerületi Környezetvédelmi Díj másik nyertesét, Pállné Megyeri Ágota óvónőt, és beszélgetünk vele. Ugyancsak vendégünk lesz Botos Ferenc Nagytétényből, aki haikukat, és egy rövid, helyi vonatkozású kisprózát mond el, majd vele is beszélgetünk.
 A hagyományos Duna parti sétát az Urbitális Majális keretében, május 17-én szombaton 10-től tartjuk a Lovasklubtól indulva – Kolozsvári u. le, majd balra – Gergely Attila botanikussal megnézzük a nagytétényi Duna partot, annak értékeit.
 Ezúton is felhívjuk figyelmüket a május 3-i civil szervezetek napjára, délelőtt a nagytétényi Szelmann Házban, ahol várjuk az érdeklődőket, a Zöld Jövő asztalához is, valamint a május 1-i majálisra a Hárosi öbölben, a Yacht Klub területén.
 Számítunk részvételükre és javaslataikra, hozzájárulásukra.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

Ezúton is köszönjük azon kerületi polgárok támogatását, akik az elmúlt évben személyi jövedelemadójuk 1%-ával egyesületünket támogatták. Ebben az időszakban a Tétényi fennsíkon végzett élőhelyrekonstrukciós munkákkal, a tanösvény karbantartásával, bemutatásával, fórumok, kerekasztalok, bejárások, környezeti nevelési akciók szervezésével, valamint a nagytétényi Duna part természeti értékei bemutatásával járultunk hozzá a kerület és a régió környezetvédelméhez. Kérjük, ebben az évben is támogassa egyesületünket, és ezen keresztül a kerületi környezet ügyét személyi jövedelemadójának 1 %-ával.

Adószámunk: 19657552-1-43

Támogatását előre is köszönjük

Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület
- közhasznú társadalmi szervezet -

Összejöveteleinket a Cziffra György Művelődési Központban tartjuk minden hónap első szerdáján este 6 órától.
www.zoldjovo.hu, zoldjovo@zoldjovo.hu

2014. április 30. szerda

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés