Zöld Jövő Hírlevél 2014 február

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Az elmúlt időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 Januári ülésünkön, majd a követő elnökségi ülésen megtárgyaltuk a 2013. évi tevékenység összefoglalóját, és a 2014. évi munkatervet, amit ezúton csatolunk.
 A Tétényi fennsík élőhelykezelési projektet, mely fővárosi környezetvédelmi alap támogatással valósul meg, ezekben napokban indítjuk el. Február 22.-én az immár hagyományos madártani és élőhely kezelési akciónapot tartjuk meg a Magyar Madártani Egyesülettel karöltve. A munkaterület várhatóan ezúttal a tanösvény első részénél, a második állomás térségében lesz. Itt mind a Kamaraerdő menti eddig művelt terület, mind a Balatoni út felé haladhatunk a cserje ritkítással, ill. itt lesz egy bázis és madár gyűrűzés bemutató pont is a nap folyamán. A megelőző hetekben elkezdjük, ill. folytatjuk az intenzív cserje irtási akciónkat, ugyancsak ebben a térségben, a Fitoland és további külső erőforrások igénybevételével, ennek szakmai irányítását Korda Márton természetvédelmi és erdőmérnök a Soproni Egyetem munkatársa látja majd el. Természetvédelmi engedéllyel rendelkezünk a Fővárostól. Önkénteseket a 22-i akciónapon várunk, reggel 9-től a tanösvény elejénél találkozunk, szerszámok, védőkesztyűk lesznek, megfelelő terepruhában, cipőben jöjjenek.
 Következő összejövetelünket, február 5-én szerda este 6-tól a Cziffra Házban tartjuk Nagytétényi út 274. – 276. – a 33, 133e busszal a Petőfi Sándor utcáig, majd kissé előre sétálva. Aktuális témák, dokumentumok áttekintése. javaslatok megfogalmazása. Már itt jelezzük, hogy a munkaprogramban szereplő energiapolitikai fórumot március 5-én tartjuk, itt a Cziffra Házban, amikor vendégünk és előadónk lesz dr.Munkácsy Béla, az ELTE Környezet és Tájföldrajz Tanszékének oktatója, kutatója, aki a fenntartható energiagazdálkodás egyik hazai szakértője és az alternatív energiapolitikáról fogunk vele beszélgetni.
 Számítunk részvételükre és javaslataikra, hozzájárulásukra.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

Ezúton is köszönjük azon kerületi polgárok támogatását, akik az elmúlt évben személyi jövedelemadójuk 1%-ával egyesületünket támogatták. Ebben az időszakban a Tétényi fennsíkon végzett élőhelyrekonstrukciós munkákkal, a tanösvény karbantartásával, bemutatásával, fórumok, kerekasztalok, bejárások, környnezeti nevelési akciók szervezésével, valamint a nagytétényi Duna part természeti értékei bemutatásával járultunk hozzá a kerület és a régió környezetvédelméhez. Kérjük, ebben az évben is támogassa egyesületünket, és ezen keresztül a kerületi környezet ügyét személyi jövedelemadójának 1 %-ával.

Adószámunk: 19657552-1-43

Támogatását előre is köszönjük

Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület
- közhasznú társadalmi szervezet -

Összejöveteleinket a Cziffra György Művelődési Központban tartjuk minden hónap első szerdáján este 6 órától.
www.zoldjovo.hu, zoldjovo@zoldjovo.hu

2014. január 29. szerda

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés