Zöld Jövő Hírlevél 2014. április

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Az elmúlt időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 Március 5-én vendégünk és előadónk volt dr.Munkácsy Béla, az ELTE Környezet és Tájföldrajz Tanszékének oktatója, kutatója, aki Egy alternatív energia stratégia lehetőségei – energia hatékonyság, megújuló források, avagy beszélhetünk e jövő időben Magyarországról atomerőmű nélkül? címmel, tartott előadást, összefoglalója és maga a prezentáció látható honlapunkon.
 A Tétényi fennsíkon az élőhelykezelési projekt keretében felújítottuk a tanösvény fóliázott tábláit, az idő eddig nem tette lehetővé a levágott cserje ledarálását, de erre hamarosan sor kerül. A munkát március 22.-én folytatjuk, amikor a vágás felületeket kenjük be sarjadás gátló anyaggal, ehhez kérjük segítségüket. Ezen túlmenően a tanösvény mentén az alsó, véderdő zónában elszaporodott fenyőmagoncokat szedjük ki, ebben is várjuk az önkéntes segítőket. 9-kor találkozunk a tanösvény bejáratánál.
 Következő összejövetelünket, április 2-án szerda este 6-tól tartjuk a Cziffra Házban, Nagytétényi út 274. – 276. – a 33, 133e busszal a Petőfi Sándor utcáig, majd kissé előre sétálva. Ezúttal, a „Termőföldtől az asztalig, gondolatok az élelmiszerbiztonságról” címmel tartunk estet, élelmiszer biztonsági szakértők meghívásával, beszélünk a termelői, feldolgozói láncról, a szennyezettségről, az E számokról, az adalékanyagokról és a jogszabályokról.
 Ezúton is gratulálunk az idei Kerületi Környezetvédelmi Díj nyerteseinek, Pállné Megyeri Ágota óvónőnek, és Tímár Géza mezőőrnek, aki a fennsíkon működik 25 éve. Őket is meghívjuk áprilisi vagy májusi összejövetelünkre és beszélgetünk velük.
 Számítunk részvételükre és javaslataikra, hozzájárulásukra.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2014. március 17. hétfő

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés