Zöld Jövő hírlevél 2013 december

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Az elmúlt időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 A Kossuth iskolában került sorra a Kamaraerdőben lebonyolított, a kerületi felsőtagozatos környezet és természetvédelmi terepverseny eredmény hirdetése. Kilenc csapat, öt iskolából indult, és mindkét kategóriában a Baross iskola csapata nyert, de jól szerepeltek a Gádor, a Herman Ottó, a Kossuth és a Szt.István iskola csapatai is. Valamennyien a Duna Ipoly Nemzeti Park és a Magyar Madártani Egyesület anyagait kapták, a felkészítő tanárokat a támogató Lics pincészet boraival támogattuk.
 Részt vettünk az Ombudsmani Hivatalban a Nemzeti Környezetvédelmi Program utolsó civil vitáján. Ennek véglegesítése és a Parlamenthez való benyújtása következik. A teljes anyagot az érdeklődőknek el tudjuk küldeni.
 Választ kaptunk a Fővárostól – Városüzemeltetési Főosztály – a természetvédelmi kezelés és védetté nyilvánítás kapcsán, Duna part, Tétényi fennsík. Ennek lényege, hogy ebben az időszakban nem terveznek további védelmi eljárásokat, míg a kezelések teljeskörűen a FŐKERT-nél vannak, azonban a Fővárosi Környezetvédelmi Alapnál, továbbra is lehetőség lesz a Tétényi fennsíkon folytatandó kezelési, élőhely rekonstrukciós munkák támogatására, tudatformálásra. Ezt követően személyesen is konzultáltunk Horváth Béla főosztályvezetővel és Takács Noémi természetvédelmi tanácsossal, az együttműködés lehetőségeiről.
 Novemberi ülésünkön vendégeink voltak a Magyar Kerékpáros Klub Érd és Térsége tagszervezete és az Érdi Környezetvédelmi Egyesület képviselői, akikkel a Duna partról, az EURO Velo-ról, és más közös problémákról beszéltünk, az együttműködés lehetőségeit számba véve.
 Következő összejövetelünket, december 4-én szerda este 6-tól az új nagytétényi Kulturális Központban tartjuk – Nagytétényi út 274. – 276. – a 33, 133e busszal a Petőfi Sándor utcáig, majd kissé előre sétálva. Vendégünk, Záray Gyula, egyetemi tanár, ELTE Környezettudományi Kutatóközpont. Előadásának és a követő konzultáció témája: Gyógyszermaradványok sorsa a szennyvíztől az ivóvízig. A korábbi levegő témájú előadáshoz hasonlóan itt is felmerül a kérdés: tudjuk-e hogy mit iszunk, és ha tudjuk, tisztában vagyunk-e azzal, hogy a kis koncentrációban jelenlevő szennyezők jelentenek-e hosszú távon egészségügyi kockázatot vagy sem.
 Számítunk részvételükre a programjainkon, és javaslataikra, hozzájárulásukra.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2013. november 22. péntek

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés