Zöld Jövő Hírlevél 2013. február

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Aktualitások, események, fejlemények, visszatekintések:

Áttekintés az elmúlt időszakban történtekről, további tervek, események:

 Februári ülésünkön áttekintettük az aktuális programokat, aktualitásokat, a Duna parti projekt előkészítését. Ugyancsak elfogadtuk az előterjesztésre került alternatív kerületi környezet és természetvédelmi díj, a Henye Boroszlán Díj megalapítását. Ennek kiírását csatoljuk. Kérjük javaslataikat a következő hó folyamán juttassák el részünkre.
 A Tétényi fennsíkon a Magyar Madártani Egyesülettel együttműködésben február 23.-án ismét megtartottuk az immár hagyományos téli akciónapunkat. Az MME nagyszámú önkéntessel jött, néhányan helyből is megjelentek, az esős időben kora délutánig kitartottak, majd egy hektáros területet tisztítottak meg a cserjétől a kijelölt szakaszon. Madárgyűrűzési bemutató is volt zöldikékkel, cinkékkel és meggyvágóval.
 Elmúlt üléseinken felmerült a hajléktalanság problémája, annak mind szociális, közterületi, közegészségi, és más vonzatai. Ezügyben néhány tagunk fogadóórán járt az alpolgármester úrnál, majd a téma napirendre került a Polgári Casino kereteiben is. Ennek eredményeképpen egy közös hajléktalanügyi kerekasztalt tartunk, a probléma kezeléséről, hátteréről, lehetőségeinkről. Várhatóan vendégünk lesz a térségünkben illetékes Máltai Szeretetszolgálat illetékes vezetője, Vecsei Miklós, a témával foglalkozó civil szervezeteink, Menedék és Krízis Alapítvány, itt lesz Frenyó Zoltán főiskolai tanár a helyben működő Tomori Pál Főiskoláról, és önkormányzatunk képviselői. Ennek időpontja, rendes havi ülésünk, március 6. szerda este 6-tól, Klauzálház.
 Előzetesen jelezzük, hogy a nagytétényi Duna parti mini projekt indítását március 23-án szombat délelőtt 9 órára tervezzük, ekkor felavatjuk a Kastélypark utca alsó végében a vasúti aluljáró előtt elhelyezendő tájékoztató táblát a nagytétényi Duna part természeti értékeiről, és a lehetséges séta utakról, majd Gergely Attila botanikusunkkal bejárást tartunk a Duna part egy szakaszán. Az időjárás mellett itt még a folyó vasútépítés is bizonytalanságokat jelent, de kértük a kivitelező konzorciumtól a tábla elhelyezhetőségét.
 Számítunk részvételükre a programjainkon, és javaslataikra, hozzájárulásukra.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2013. február 26. kedd

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés