Zöld Jövő Hírlevél, 2013. március

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Aktualitások, események, fejlemények, visszatekintések:

Áttekintés az elmúlt időszakban történtekről, további tervek, események:

 Március 6-i hajléktalanüggyel foglalkozó kerekasztalunk összefoglalóját csatolom.
 Az Új Széchenyi Terv által támogatott, a nagytétényi belvárosi rekonstrukcióhoz kapcsolódó nagytétényi Duna parti mini projekt indítását március 23-án tartottuk, a Kastélypark utca alsó végében a vasúti aluljáró előtt telepített tájékoztató táblát a nagytétényi Duna part természeti értékeiről avattuk fel, majd Gergely Attila botanikusunkkal bejárást tartottunk a Duna part egy szakaszán. Ennek összefoglalóját is csatoljuk. Elkészült a Nagytétényi Duna part értékeit ismertető tájékoztató füzet is, amit az érdeklődők megkaphatnak eseményeinken, ill. eljuttatjuk az iskoláknak, könyvtáraknak, és más közösségi helyekre. A bejárásokat folytatjuk, a legközelebbi április 13-án lesz de. 9-től, innen a táblától.
 Az idei Kerületi Környezetvédelmi díjat Hell Ferencné óvoda pedagógus, környezeti nevelő kapta, akivel a következő összejövetelünkön beszélgetünk a környezeti nevelés alfájáról, április 3-án, szerda este 6-tól a Klauzálházban.
 A másik díjazott javaslatunkra, és örömünkre, Gergely Attila botanikus, akivel majd a májusi ülésen találkozhatunk, amikor a Duna parti projekt eredményeit tekintjük át.
 Még várjuk javaslataikat a Henye Boroszlán Díjra, alternatív helyi környezet és természetvédelmi díjunkra, melyet már korábban meghirdettünk. Ennek bronz plakettjei is elkészültek Pató Róza szobrászművészünk alkotásaként, és gazdára vár az idei első.
 Számítunk részvételükre a programjainkon, és javaslataikra, hozzájárulásukra. Kérjük tagdíjaikat, támogatásukat juttassák el részünkre, ill. esetleg az SZJA 1%-okat is, mert a fentiek, így a Duna parti projekt – amely részben utófinanszírozott – és a plakettek erősen igénybe vették tartalékainkat.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2013. március 27. szerda

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés