Zöld Jövő Hírlevél 2013 május

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Áttekintés az elmúlt időszakban történtekről, további tervek, események:

-     Az Új Széchenyi Terv által támogatott, a nagytétényi belvárosi rekonstrukcióhoz kapcsolódó nagytétényi Duna parti mini projekt harmadik, záró bejárását május 4-én tartottuk, amikor a déli Duna parti régiót tekintettük át, a Kastélypark utcától, a Horgász öbölig, ennek beszámolóját láthatják már honlapunkon. A projekthez kapcsolódó kerekasztalt május 8-án tartottuk a Klauzálházban, Gergely Attila botanikusunk beszélt a nagytétényi Duna part természeti értékeiről. A projekt beszámolója a napokban készül, és juttatjuk majd el a kezelő szervezethez.

-     A Tétényi fennsíkon a Fitolandos kollegák közreműködésével megtörtént a tanösvény táblái karbantartása a Tétényi fennsíkon, az állomások fóliázott tábláinak cserélésével.

-     Április 27-én reggeli madártani sétát tartottunk Palla Balázs madarász barátunkkal, a Kamaraerdőben, és a szomszédos fennsíkon, majd május 10-én a nagytétényi Duna parton folytattuk esti séta formájában. A beszámolók elérhetőek honlapunkon.

-     A Tétényi fennsíkon két szombaton délelőtt elvégeztük a korábbi hizlalda terület kaszálását, elsősorban a lósóska tekintetében.

-     Éves aktuális közgyűlésünkön május 15-én, elfogadtuk a 2012. évi közhasznúsági jelentést, és a 2013-as programot, költségtervet. Előbbiek Bírósági Hivatalhoz történő felterjesztése folyamatban van.

-     A Campona Játszóházzal együttműködésben, meghívásukra, egy péntek délelőtt bemutató sorozatot tartottunk a kerületi természeti értékeket, a természetvédelemmel kapcsolatos feladatokat, és a hulladék gazdálkodás egyes témáit áttekintve iskolai csoportoknak, elsősorban kisiskolásoknak.

-     Az Urbitális Majális keretében idén is megtartjuk Duna parti bejárásunkat a Lovasklubtól, ezúttal ismét észak felé, a Hárosi öbölben a Hunyadi szigetre kijutva. Június 1-én szombaton de. 10-kor találkozunk a Lovasklubnál, le a Kolozsvár utcán, majd a Duna parton balra, észak felé haladva.

-     Júniusi összejövetelünkön, június 5-én 18.30-tól találkozunk a Klauzálházban (előtte CKT ülés lesz a városházán) – Nagytétényi út 31-33. – amikor az idei Henye Boroszlán díjas, a Hunyadi szigeten működő Honvéd Horgászegyesület képviselőivel beszélgetünk, természetvédelemről, vízvédelemről, és a halakról, valamint további programjainkról, eseményeinkről.

-     Számítunk részvételükre a programjainkon, és javaslataikra, hozzájárulásukra.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2013. május 28. kedd

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés