Zöld Jövő Hírlevél 2012. december

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Aktualitások, események, fejlemények, visszatekintések:

Áttekintés az elmúlt időszakban történtekről, további tervek, események:

 Rendes havi összejövetelünkön a Kerületi Környezetvédelmi Programot tekintettük át, mely a 2012-17-es időszak helyi, ilyen vonatkozású feladatait öleli fel, a helyi Környezetvédelmi Bizottság tagjait ezúttal is nélkülöznünk kellett, ami már két évtizedes haladó hagyomány, hogy nem reagálnak a Zöld Jövő meghívásaira, programjaira.
 A nagytétényi hulladékudvart érintő konzultációkat követően egy anyagot kaptunk az FKF illetékeseitől a telep esetleges bővítése terveiről, gyűjtő központ, tudatformáló központ jelleggel. Ez alapjában egy nagyméretű csarnokban képzelné a hulladék kezelést, és annak egy kis szegmensében a tudatformálást, a nagytétényi vasútállomás előtti területen. Ezt sem mi, sem az önkormányzat nem támogatná, és a jelek szerint az FKF is másfelé tájékozódik ezzel a programmal.
 A Kamaraerdei úti rekonstrukció és a védett fennsíki területekre való padkás bejárhatóság ügyében reagált a Főváros Városüzemeltetési Főosztálya, akik a megoldást abban látják, hogy a kialakult padkákra ültetik majd a fapótlás során ültetendő fákat, megelőzve a behajtást a területre.
 A nagytétényi mini projekt pályázat kapcsán, a nagytétényi belvárosi rekonstrukcióhoz kapcsolódó, nagytétényi Duna part értékei bemutatása, tudatosítása, védelme pályázatunk ismét nyert, reméljük most már meg is tudjuk majd valósítani, a tavasz folyamán.
 A Tétényi fennsíkon folytattuk akciónapjainkat, a november eleji alkalmon szép számmal csatlakoztak a segítők, önkéntesek, és a Kamaraerdő mentén folytattuk a cserje ritkítást a benti rét irányában nyitva egy széles folyosót. A tél folyamán ismét tervezzünk a Madártani Egyesülettel közös akciónapot.
 Bejárást tartottunk a fennsík védő övezete felső zónájában a Mechanikai Művekkel szemközti területen, mely az egykori robbantó terület is volt, annak jelenlegi tulajdonosai egy részével, akik az illegális szemétlerakás, behordás ellen küzdenek.
 Közreműködtünk a Nagytétényi iskola mögötti, a vasút felé eső területen egy iskolai kert elindításában, egyelőre hat gyümölcsfa került itt elültetésre, a Fitoland adományaként.
 Következő havi összejövetelünkön, december 5.-én szerda este 6-tól, a Klauzáházban, Nagytétényi út 31.-33. tartjuk. Áttekintjük az év fontosabb eseményeit, eredményeit, és remélhetőleg a Mikulás is megérkezik.
 Számítunk részvételükre a programjainkon, és javaslataikra, hozzájárulásukra.
Részvételükre számítunk.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2012. november 28. szerda

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés