Zöld Jövő Hírlevél, 2013. november

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Az elmúlt időszakban történtekről, a további tervekről, eseményekről:

 Október 17-én részt vettünk a Kamaraerdőben. a kerületi felsőtagozatos környezet és természetvédelmi terepverseny lebonyolításában, kilenc csapat, öt iskolából jelent meg, és Karancz Éva korábban kidolgozott munkafüzetei alapján mentek végig a kijelölt pályán, állomásokon, ami az ottani tanösvény egy része. Az értékelés és a díjazás a közeli napokban várható, amihez egyesületünk ugyancsak hozzájárul.
 Részt vettünk Gergely Attila botanikusunkkal a Vidékfejlesztési minisztériumban a Természetvédelmi Alapterv civil bemutatásán, vitáján, annak anyaga az érdeklődők számára rendelkezésre áll.
 Pályázatot nyújtottunk be a Fővárosnál a Környezetvédelmi Alapnál, a Tétényi fennsíkon folytatandó kezelési, élőhely rekonstrukciós munkák támogatására. Most nagyobb kapacitásokkal szeretnénk a cserje ritkítást folytatni, erre várhatóan január – április időszakában kerül majd sor.
 Következő összejövetelünket, november 6-án szerda este 6-tól az új nagytétényi Kulturális Központban tartjuk – Nagytétényi út 274. – 276. – a 33, 133e busszal a Petőfi Sándor utcáig, majd kissé előre sétálva. Események, fejlemények, dokumentumok áttekintése. Várhatóan vendégünk lesz Süle Zsolt a Magyar Kerékpáros Klub Érd és Térsége tagszervezete képviselője, aki az érdi környezetvédelmi egyesület képviselőjét is tervezi elhozni. A Duna partról, az EURO Velo-ról, és más közös problémákról beszélünk, az együttműködés lehetőségeit számba véve.
 Már most jelezzük, hogy december elején ismét vendégünk lesz Záray Gyula egyetemi tanár, ELTE Környezettudományi Kutató Központ, aki ezúttal a vízről, a vízminőség kérdéséről beszél majd.
 Számítunk részvételükre a programjainkon, és javaslataikra, hozzájárulásukra.

Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2013. október 31. csütörtök

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés