Nyári hírlevél

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Kedves Barátunk,

Nyári hírlevél

A június elején megjelent a Tétényi-fennsík védettsége húsz évét, annak eredményeit összefoglaló kiadványunkat, – Lepkék és Boroszlánok, a Tétényi–fennsík védelmének húsz éve – eredményesen terjesztettük az elmúlt hetekben. Mintegy 350 példány ment ki az előre megtervezett körnek, önkormányzatok, intézmények, iskolák, civil szervezetek, könyvtárak, szakmai érdeklődők, támogatók. Ezúton is köszönjük tagjaink, segítőink közreműködését a terjesztésben. Aki még igényli a könyvet, kérjük jelezze. Ugyancsak köszönjük az önrészhez beérkezett hozzájárulásokat, támogatásokat, ezekkel nagyrészben már sikerült az önrészt lefedni.
Ide kapcsolódik, hogy részben a kiadványnak, részben a fennsíkon folytatott több évtizedes munkának is köszönhetően a fennsíkkal bekerültünk egy fővárosban előkészítés alatt álló LIFE pályázatba, ami több budai helyi védettségű területet együttesen kezelve, elsősorban a biológiai sokféleség védelme, javítása területén indulna majd be a következő években a Fővárosi Önkormányzat égisze alatt.
Június végén még egy fennsík bejárást tartottunk Gergely Attila vezetésével, a karantén végeztével, ahol élénk volt a részvétel, beszámoló már látható honlapunkon.
Az idei fővárosi környezetvédelmi alap kiírása még bizonytalan, de a munkákat tervezzük folytatni, ősszel sarj kaszálás, bálványfa injektálás, télen akciónap, és más eseményekkel.
Őszre tervezünk egy könyvbemutatót, amit a zártság idején nem lehetett megvalósítani, és egy közgyűlést, reméljük ezek lehetőségei hamarosan tisztázódnak.
Üdvözlettel,

Mészáros Péter

2020. július 22. szerda

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés