Kerületi környezetvédelmi csapatverseny – Terepgyakorlat a Kamaraerdőben és a Tétényi-fennsíkon, 2021. május 27.

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

Versenykiírás
Kerületi környezetvédelmi csapatverseny
Terepgyakorlat a Kamaraerdőben és a Tétényi-fennsíkon

várjuk az 5-6. és a 7-8. osztályos, háromfős csapatok jelentkezését
(iskolánként, korosztályonként egy – egy csapat)

Időpont: 2021. május 27. csütörtök du. 2-től, az indulási pont a Rókales utca végében, az erdő szélén lévő kő kordonoknál. Megközelítés a Mementó Park buszmegállótól a Rókales utcán.
A csapatok folyamatosan indulnak, az útvonal várhatóan a Kamaraerdőben vezet, majd kiágazik a fennsíkra és visszafelé a korábbi lőállások mentén, a víztorony mögött vezet, a Fitoland hátsó bejáratához. Itt a jelen járványügyi helyzetben nem tervezünk csoportos összejövetelt, hanem mindenki hazamegy a munkafüzetek leadását követően. Az eredményhirdetést és a díjkiosztást online esemény formájában tartjuk, másnap 28-án 2 órakor.
A csapatok érkezéskor kapják meg a munkafüzeteket, a feladatok egy-egy állomáshoz kapcsolódnak. Felkészülés az alábbi anyagok alapján tanácsos:
 A Kamaraerdő természeti értékei: https://kozigazgatas.ujbuda.hu/kornyezetvedelmi-osztaly/kamaraerdei-tanosveny
 A Tétényi-fennsík tanösvénye: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/tetenyi-fennsik-tanosveny/
 Az év madara, fája, gombája, hala, hüllője, stb.

Előzetes feladat:
 A csapatok válasszanak maguknak nevet, és készítsenek logót, amit majd beragaszthatnak a feladatlap megfelelő rovatába – max. A5 méretben
 A verseny egyfordulós, a csapatok beérkezését követően megtörténik az értékelés és a díjkiosztás, a versenyt követő napon online esemény formájában.
Esőnap: május 28.
Nevezés: zoldjovo@zoldjovo.hu, május 25-ig.
A díjakat és a verseny lebonyolítását a Dél-Budai Tankerületi Központ támogatja, továbbá anyagaival a Duna Ipoly Nemzeti Park, és a Magyar Madártani Egyesület, és helyi vállalkozók adományai, ajándékai járulnak hozzá a díjazáshoz, a lebonyolítást a Zöld Jövő Környezetvédelmi egyesület végzi, önkénteseivel. A bázist a célban a Fitoland dísznövény kertészet biztosítja.

2021. április 28. szerda

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés