Henye Boroszlán Díj 2013

Nyomtatóra optimalizált verzió, nyomtatás.

A korábban meghirdetett Henye Boroszlán díj kapcsán jelezzük, hogy az április eleji havi összejövetelünkön a résztvevők úgy döntöttek, hogy a Hunyadi szigeten működő Honvéd Sporthorgász Egyesület kapja meg első alkalommal a díjat több évtizedes természetvédelmi kezelési, tudaformálási munkájáért. A díjat, a bronz plakettel, amit Pató Róza szobrászművész készített, és az oklevéllel, a Föld napján, 22-én du 5 órakor adjuk át a helyszínen,a Hunyadi szigeten az egyesület képviselőinek, ahova Önöket is várjuk.

Henye Boroszlán Díj
Budafok-Tétény Környezet- és Természetvédelméért
A díjat Budafok-Tétényben élő, tevékenykedő magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, intézményeknek adományozzuk, akik, amelyek, sokat tesznek a térség környezetvédelméért, környezeti tudatformálásáért, természeti értékei megőrzéséért, a fenntartható jövő eléréséért.
A díjat, mely egy bronz plakettből, és egy oklevélből áll, minden évben egy alkalommal, egy díjazottnak adjuk át, a Föld Napján április 22.-én, vagy az azt megelőző hétköznapon.
A díjra vonatkozó jelöléseket az adott év márciusában lehet megtenni egyesületünknél, majd az április elején tartott elnökségi ülésen, melyet további meghívott tagokkal bővítünk ki, döntünk az évi díjazottról.
A díjazást követő, május havi összejövetelen bővebben méltatjuk, bemutatjuk a díjazott munkásságát.
Budafok-Tétény, 2013. február
Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület

A Henye Boroszlán kis, elfekvő szárú, szétterülő (ezért „henye”) cserje, fiatal hajtásai pelyhesednek. A Tétényi fennsík külső övezeteiben, elsősorban a törökbálinti volt un. Nemax területen fordul elő, de a beépítés végső eltűnését jelentheti. Nálunk az emberi kapzsiság, a mohóság, a természetpusztítás jelképévé vált.

A Henye Boroszlán Díj kiírása

Beszámoló a díj átadásáról, 2013. április 22.

2013. április 23. kedd

 • Loading Quotes...
 • Zöld kitekintés

  Levegõminõségi elõrejelzés
  Zöld könyvek,
  kiadványok

  Fitoland
  zöldek.lap
  zoldek.lap.hu
  Budafok-Tétény - cégek és apróhirdetés