- Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület - http://www.zoldjovo.hu -

Föld napi akciónap a Tétényi fennsíkon, április 21.

Posted By wmester On 2012. április 23. hétfő @ 08:20 In Aktuális,Tétényi fennsík | Comments Disabled

Nagy érdeklődéssel és aktivitással telt a nap. A Corvinus Egyetem mintegy harminc tájrendező hallgatója csatlakozott akciónapunkhoz oktatóikkal egyetemben, és az albertfalvai Domokos Péter Pál iskola közel hatvan 4.-5.-es kisdiákja tanáraikkal. A gyerekeket több csoportban kalauzoltuk a tanösvényen, ők abban a korban vannak, amikor egyaránt értékelnek egy-egy csigát, rókalyukat, vagy nyíló tavaszi héricset, netán egy boszorkánykört formázó lappangó sást. Az egyetemisták megnézték a rehabilitációs területet, ahol a fővárosi projektünk keretében a múlt héten fejeződött be az egykori hizlalda trágya kitermelése. Utána két gépi kaszával megtámogatva nekiálltak a cserje vágásnak a Kamaraerdő mentén. Két kaszával pedig a hizlaldai területen vágtuk a lósóskát, botanikusunk közben minta vetéseket végzett a ledózerolt volt trágyás területen, különböző fűkeverék, és árvalányhaj magokat vetett el az egyes szektorokban, elébe menve a primer gyomok megjelenésének. A trágya mellett kikerült földdel a Kamaraerdei út túloldalán szintén a múlt napokban sáncokat létesítettünk a spontán kialakuló utak lezárására, ezzel együtt iszonyatos állapotok vannak ott, az egykori kamaraerdei bértelkek környékén, és a fennsík túloldalán, szemétlerakás, ami belefér.
A jelzettek mellett itt volt Bajor Zoltán, aki a februári akció MME szervezője is volt, magával hozta Mátyus Balázst a Főpolgármesteri Hivatal természetvédelmi munkatársát, valamint ismét itt volt Ágnes a Szt.István Egyetemről, és Laci Budatétényből, valamint Karcsi a Fitolandból.
Május 5.-én folytatjuk a lósóska kaszálással, és ha van elég ember, a véderdő menti terjedő fenyőmagoncok kihuzigálásával.
Mészáros Péter

Képes beszámoló az akciónapról


Article printed from Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület: http://www.zoldjovo.hu

URL to article: http://www.zoldjovo.hu/aktualis/fold-napi-akcionap-a-tetenyi-fennsikon-aprilis-21/

© 2002–2010. Zöld Jövõ Környezetvédelmi Egyesület